25n
25N
25N

La Diputació millora la zona del riu Vernissa al seu pas per Palma de Gandia

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, incideix en la consolidació de l’aqüeducte i la recuperació de recorreguts per als vianants en el marge dret del riu Vernissa

La Diputació millora la zona del riu Vernissa al seu pas per Palma de Gandia
15/10/2020 -

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, a través del programa de Restauració d’Espais Degradats, ha realitzat les obres destinades a recuperar el llit i l’entorn del riu Vernissa, en diversos trams des de l’assut fins a l’encreuament amb l’autovia CV-60, amb una longitud aproximada de 900 metres.

Abans de la intervenció la zona es trobava molt degradada, la major part era inaccessible a causa de la proliferació de vegetació invasora, presència d’abocaments incontrolats de residus i a més, amb problemes estructurals a l’Arcada, a conseqüència del deteriorament dels fonaments dels dos pilars centrals de l’aqüeducte.

Segons explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “les actuacions realitzades han anat encaminades d’una banda a consolidar i reforçar l’aqüeducte i d’altra, a recuperar la zona per a l’ús i gaudi de la població mitjançant el control i l’eliminació de canyes, i la revegetació amb arbres autòctons”.

El riu Vernissa és l’afluent més important del riu Serpis, al qual s’uneix a 2 quilòmetres de Gandia. Recorre 29 km entre les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor i recull les aigües d’una conca de 140 km² situada entre el vessant sud del massís del Mondúver i el vessant nord de la serra de la Cuta.

Es tracta d’una intervenció en el marge dret del riu Vernissa, el qual creua d’oest a est el terme municipal de Palma de Gandia, al nord de la població i a una distància d’uns 250 metres. L’obra ha sigut executada per Canalizaciones y Derribos Safor S.A. per un import d’adjudicació de 47.190 euros, dels quals la Diputació subvenciona el 85% (40.111,50 euros) i la resta l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − quatre =

bombers
CCCC
Valencia activa