caixa popular

La Diputació llança la segona edició del Certamen ‘Cortometrajes por la Diversidad’

L’objectiu és contribuir a la defensa dels valors de diversitat, igualtat sexual, de gènere i familiar, a través de la producció audiovisual de curts

La Diputació llança la segona edició del Certamen ‘Cortometrajes por la Diversidad’
17/05/2017 -

La Diputació de València ha organitzat per segon any consecutiu el Certamen ‘Cortometrajes por la Diversidad’, una iniciativa que té com a objectiu fonamental contribuir a la defensa dels valors de diversitat, igualtat sexual, de gènere i familiar, a través de la producció audiovisual de curts.

Així mateix, pretén revitalitzar la noció de gènere per a superar la identificació de rols socialment establits, potenciant nous enfocaments sobre la pluralitat de les identitats. Els curtmetratges versaran sobre la prevenció i sensibilització de qualsevol tipus de discriminació per motius d’orientació sexual o d’identitat de gènere.

També poden tractar sobre la promoció i foment del respecte a la diversitat, eliminant els estereotips i donant visibilitat a les persones que tenen una preferència, identitat o expressió sexual diferent a l’heterosexual. Podran participar persones físiques o jurídiques, centres docents amb especialitat en cinema i productores, escoles de cinema i associacions professionals del sector audiovisual.

Els treballs hauran de ser originals, encara que no és necessari que siguen inèdits (sempre que no hagen sigut retribuïts), de qualsevol gènere i tècnica, d’una durada màxima de 15 minuts, inclosos els títols de crèdit i en els formats especificats en les bases de la convocatòria http://www.dival.es/sites/default/files/bases_cortos_ii%20DIVERSITAT%202017.pdf).

La inscripció es realitzarà a través de la plataforma digital Movibeta, en la direcció http://festival.movibeta.com, havent de pujar el curt, juntament amb el cartell, tres fotografies d’escenes, tràiler d’un minut, una fotografia del director o directora, una còpia escanejada del DNI, així com la fitxa tècnica, artística i sinopsi del film, historial de la productora, dades de contacte i una altra informació rellevant del curt.

El termini de sol·licituds finalitza el pròxim 31 de maig. El jurat que decidirà les obres premiades estarà compost per la diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, o per la persona en qui delegue aquesta funció; un representant dels col·lectius en defensa de la igualtat sexual; la directora del certamen i una persona en representació del sector audiovisual.

El lliurament de premis serà en el saló d’actes del MuVIM el pròxim 13 de juny. Després de l’elecció dels guanyadors, un per cada categoria (persones físiques o jurídiques, centres docents, i productores, escoles de cinema i associacions del sector), les peces guanyadores es posaran a la disposició dels ajuntaments perquè puguen ser emprades si així ho sol·liciten en el marc de la celebració del Dia de l’Orgull Gai del pròxim 28 de juny.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 15 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats