La Diputació, l'Ajuntament i la Càtedra GO! impulsen la plataforma Àrea Hackers Cívics

La xarxa segueix la lògica de el “ben comú” i oferirà la infraestructura necessària per a organitzar cursos de formació o crear solucions informàtiques

Guardar

Definición Area Hackers cívicxs v1.0_Página_10
Definición Area Hackers cívicxs v1.0_Página_10

La Delegació de Transparència de la Diputació de València ha col·laborat amb la seua homòloga en l'Ajuntament de València i amb la Càtedra GO! de la Universitat Politècnica en una xarxa de recursos per a desenvolupar solucions que faciliten l'apoderament de la ciutadania denominada Àrea Hackers Cívics, la primera plataforma d'aquestes característiques a la Comunitat Valenciana.

Aquesta comunitat d'hackers cívics crea un “ecosistema de recursos i oportunitats reals en l'àmbit de la col·laboració local i provincial” i integra a persones disposades a resoldre els problemes i reptes dels municipis de la província de València a partir de solucions innovadores, ha explicat el diputat de Transparència, Roberto Jaramillo.

L'objectiu d'Àrea Hackers Cívics és dinamitzar un espai de treball des del qual impulsar els recursos necessaris perquè la ciutadania puga exercir el seu dret de control i participació en la vida política, econòmica, cultural i social de la ciutat.

La plataforma oferirà la infraestructura necessària per a donar resposta als reptes identificats pels hackers cívics i al que la ciutadania demane, com l'organització de cursos de formació, la creació de solucions informàtiques o de programari.

“Es tracta d'acabar amb l'actitud paternalista de les institucions publiques cap a la participació ciutadana i la transparència, perquè siguen aqueixes mateixes persones les que diguen com, quan i en quins aspectes volen participar”, ha afirmat el diputat, qui destaca que l'eina ofereix mitjans i instruments per a l'autogestió, sota la “lògica del ben comú”.Els únics requisits per a entrar a formar part d'aquesta comunitat d'hackers cívics són el compromís amb la construcció d'un món millor, la col·laboració activa en el desenvolupament de solucions innovadores, el desig de generació de coneixement obert i la implicació activa, “a més de certes dosis de passió, entusiasme, esforç i creativitat; és a dir, compartir els valors de l'ètica hacker”.

L'articulació d'aquesta plataforma era una de les metes de la Càtedra GO!, fruit de la col·laboració entre les delegacions de Transparència d'ambdues administracions i adscrita a l'Escola Superior Tècnica d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València.

Destacats