25n
25N
25N

La Diputació inverteix 4,5 milions d’euros en la millora de les carreteres de La Costera

Jorge Rodríguez: “Apostem per mantenir en les millors condicions les vies ja existents i actuar en aquelles en les quals hi ha punts de conflicte amb una elevada accidentabilidad”

La Diputació inverteix 4,5 milions d’euros en la millora de les carreteres de La Costera
12/01/2018 -

La Diputació de València ha invertit al voltant de 4,5 milions d’euros en les carreteres de La Costera, especialment amb l’objectiu de millorar la seguretat vial en la comarca. Un dels projectes més destacats i ja executats és el del condicionament de la carretera CV-652 entre La Bastida i Fontanars, consistent en la renovació del seu ferm, la seua senyalització, i en l’execució de cunetes de seguretat, que ha suposat una inversió per part de la corporació provincial superior al milió d’euros.

La carretera, coneguda per ser un dels recorreguts de la Volta ciclista a Espanya, uneix La Bastida dels Alcusses, a Moixent, i Fontanars dels Alforins; un tram de cinc quilòmetres en els quals la Diputació de València ha dut a terme una actuació de reforç del ferm, senyalització, abalisament i millora del drenatge, i a més es va realitzar l’anivellat del tram que estava en pitjor estat, renovant la capa intermèdia (bínder) per a regularitzar-ho i col·locant la capa de rodadura en els tres quilòmetres finals. L’actuació es va completar amb la col·locació de senyals i la barrera i cunetes de seguretat, així com l’asfaltat dels dos primers quilòmetres.

A aquestes accions ja executades se sumen altres actuacions planejades per l’àrea en vies de la comarca, algunes de gran envergadura, com el condicionament i millores locals en la CV-600 (tram Llocnou-Barxeta) amb un pressupost que supera els 1,2 milions d’euros. Un projecte que es troba en estat de licitació, amb previsió de començament d’obres per al pròxim any, i que pretén renovar el ferm, capes de rodadura, així com la renovació de cunetes i senyalització per a deixar la carretera en òptimes condicions. “Apostem per mantenir en les millors condicions les vies ja existents i actuar en aquelles en les quals hi ha punts de conflicte amb una elevada accidentabilidad”, ha assenyalat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

A la millora de la CV-600 s’uneix la reparació de les juntes del pont del rio Barxeta en el tram de Barxeta i la pavimentació del tram que uneix Lloc Nou amb Barxeta, amb una inversió per part de la corporació provincial de quasi 140.000 euros. També es plantegen diverses actuacions en les carreteres del municipi de Moixent com la reparació del ferm en El Bosquet, la substitució de clavegueres en el punt kilométrico 5+900; l’ampliació del pont Barranco Bastida en el quilòmetre 2,5, així com la renovació de cartelleria, tot açò amb una inversió superior als 450.000 euros.

35 milions d’euros en conservació

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, han presentat els nous contractes de Conservació i Manteniment de la xarxa viària provincial per als pròxims tres anys. En aqueix període 2018-2020, la Diputació invertirà prop de 35 milions d’euros en aquestes millores bàsiques en els 1.800 quilòmetres de vies que recorren els municipis valencians, amb l’objectiu que els habitants de totes les comarques puguen tenir unes carreteres més segures. En el cas de les carreteres de La Costera la Diputació ha invertit al voltant d’1,5 milions.

Per la seua banda, el diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, ha parlat de “l’era de la conservació en les carreteres valencianes”, que se centrarà en actuacions com a sots, desnivells, reducció de la perillositat en corbes, glorietes, rotondes, millora del ferm i la visibilitat, adequació d’accessos a municipis i la creació d’una xarxa de vies ciclopeatonales “en resposta a les nous usuaris d’una xarxa que ha d’atendre les necessitats del segle XXI”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 8 =

bombers
CCCC
Valencia activa