25n
25N
25N

La Diputació inverteix 200.000 euros en la reforma de l’alberg que potencia el turisme en Sot de Chera

El president, Jorge Rodríguez, visita el complex rural El Cerrao, en les afores de Sot de Chera, on la Corporació ha subvencionat la millora integral d’unes instal.lacions que dinamitzen tota la zona

21/03/2017 -

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha pogut comprovar en la seua visita a Sot de Chera la millora integral de l’alberg rural El Cerrao, que dinamitza turísticament la comarca dels Serrans i la part limítrof de la plana Requena-Utiel. Un reforç turístic al que també ha contribuït la Diputació millorant la seguretat de la carretera que arriba al municipi, amb una actuació de 3 milions d’euros que estarà acabada per a aquest estiu.

Jorge Rodríguez, acompanyat per l’alcalde, Tomás Cervera, i els diputats Pablo Seguí, Mercedes Berenguer, Mª Carmen Contelles i Javier Berasaluce, ha visitat aquest complex de turisme rural, a les afores de Sot de Chera, on la Diputació ha invertit 200.000 euros en la millora integral d’unes instal·lacions que “s’han convertit en un reclam turístic i un motor econòmic en aquesta zona d’interior, tant per als Serrans com per a la comarca Requena-Utiel”, segons ha manifestat Rodríguez.

Part d’aqueixa inversió, 50.000 euros, s’ha destinat a l’adaptació dels banys de l’alberg turístic, que compta amb una quinzena d’habitacions amb vista a la muntanya i ofereix activitats de senderisme, ciclisme, descens de barrancs i piragüisme. En paraules de l’alcalde, Tomás Cervera, “aquestes ajudes de la Diputació ens han servit per a donar un salt de qualitat en un complex que impulsa el turisme rural tant a Sot de Chera com en molts municipis de la zona”.

L’actuació en El Cerrao és una de les més destacades que han tingut lloc en els últims 18 mesos a Sot de Chera amb ajuda de la Diputació, però no l’única. La Corporació ha invertit en aquest temps al voltant de 400.000 euros en aquest municipi de 400 habitants dels Serrans, que ha rebut 75.000 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), amb el qual s’ha rehabilitat l’antic escorxador convertint-ho en magatzem i s’ha reparat el mur de l’antic cementeri; i uns 70.000 euros del Pla de Camins i el segon Pla d’Inversions Sostenibles (PIFS), amb els quals s’ha pavimentat el Camí de Pera.

El president de la Diputació, al que també han acompanyat en la seua visita a Sot de Chera els alcaldes de Calles, Chera, Gestalgar, Chulilla, Higueruelas i Tuéjar i l’alcaldessa de Bugarra, ha considerat que “aquestes obres demostren la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses a l’hora de prioritzar les necessitats dels seus veïns, i posen de manifest l’aposta d’aquest equip de govern per obres sostenibles que milloren la qualitat de vida de les persones i respecten l’autonomia dels municipis”.

També s’han destinat diverses partides d’entre 8.000 i 10.000 euros a rutes turístiques mediambientals, mobiliari urbà i parcs i jardins, s’ha col·laborat en el concurs de pintura Beltrán Segura i s’està tramitant una ajuda per a garantir el servei de transport escolar mentre s’executen les obres de la CV-395. A més, el cercle del finançament local es quadra enguany amb un Fons de Cooperació Municipal que deixarà 27.300 euros a Sot de Chera per a inversions o despesa corrent.

D’altra banda, Jorge Rodríguez ha visitat la zona de Sot de Chera més castigada per les últimes inundacions, en concret el pont de pedra per als vianants que va patir greus desperfectes amb el desbordament de l’Embassament de Buseo, que va causar importants danys materials en diversos municipis de la zona que es troben al costat del llit del Turia. Rodríguez ajudarà a aquests municipis a trobar solucions als problemes que generen habitualment les fortes pluges en el Buseo.

 

Més de 3 milions en la CV-395

A més de les inversions en el municipi, la intervenció més destacada en la zona és la iniciada per l’àrea de Carreteres de la Diputació per a millorar la seguretat de la CV-395, al seu pas per Sot de Chera. Aquesta infraestructura, amb un pressupost d’execució de més de 3 milions d’euros, reforça la carretera amb dos carrils de tres metres d’ample i vorals d’un metre a banda i banda, a més d’una cuneta de seguretat i murs de contenció per a assegurar els talusos i evitar despreniments.

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha destacat durant la visita que “la intervenció és molt important pels perills que els veïns han detectat i ens han traslladat en reiterades ocasions”. El que millora aquesta obra, que es preveu que estiga acabada abans de l’estiu, és “la connexió entre els municipis, la fluïdesa en la circulació i la seguretat en una zona de marcat caràcter turístic”, ha afegit Seguí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − onze =