La Diputació insta a Europa a incloure als governs intermedis en la gestió de Fons Estructurals

“Des de les diputacions estem mostrant una sobrada solvència en la gestió de projectes i fons, som un figura estratègica per a connectar amb la Comissió Europea”, afirma el diputat Bartolomé Nofuentes

Guardar

Diputación-Valencia-Fondos-Estructurales-Sevilla
Diputación-Valencia-Fondos-Estructurales-Sevilla

La Diputació de València ha participat en les jornades “Intercanvi d'Experiències i Bones Pràctiques en relació a la Sostenibilitat i el Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia’, celebrades en la seu de la Diputación de Sevilla. Una trobada en la qual s'han donat cita diverses institucions públiques, tant nacionals com europees, per a compartir els seus casos de bones pràctiques mediambientals.

En la seua intervenció inaugural, el diputat de Projectes Europeus i encarregat de l'àrea de Gestió i Retenció del Talent de la institució provincial, Bartolomé Nofuentes, ha defensant el paper que les administracions intermèdies juguen, tant en la gestió de projectes com en la seua funció com a intermediaris entre la Unió Europea i els municipis.

En aquest sentit, Nofuentes ha aprofitat per a instar a la Comissió Europea (CE) a incloure als governs intermedis en la gestió dels Fons Estructurals, que canalitzen més de la meitat dels pressupostos europeus cap als membres de la Unió i es destinen fonamentalment a invertir en la creació d'ocupació i en una economia i un medi ambient europeus sostenibles i sans.

“Des de les diputacions estem mostrant una sobrada solvència en la gestió de projectes i fons, som un figura estratègica per a connectar a la CE amb la ciutadania per la nostra proximitat i possibilitats, per la qual cosa és imprescindible que el nostre paper siga reconegut per les institucions europees”, ha afirmat el diputat provincial.

Després de la seua ponència, ha tingut lloc la intervenció ‘Les noves orientacions després de l'Acord del Canvi Climàtic de París: nous canvis i oportunitats per a les autoritats locals fins al 2030’, a càrrec del Joint Research Centre de la Comissió Europea a Sevilla.

Així mateix, s'han exposat diferents casos d'avantguarda en Smartcity i solucions sostenibles. Entre altres exemples la Diputación de Sevilla ha analitzat la seua trajectòria com a entitat de suport al Pacte d'Alcaldes per al Clima i l'Energia; i el municipi valencià de Quart de Poblet ha presentat el seu sistema integrat de detecció intel·ligent de fugues en el recorregut de l'aigua com a exemple de bones pràctiques.

Destacats