25n
25N
25N

La Diputació injecta dos milions d'euros en els municipis de Los Serranos a través del PPOS

Un total de 19 municipis invertiran les ajudes en pavimentar carrers i places, millorar el sistema d’aigua potable, rehabilitar i equipar edificis i instal·lacions municipals i millorar l’eficiència energètica

La Diputació injecta dos milions d'euros en els municipis de Los Serranos a través del PPOS
02/12/2016 -

El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina 2.162.989 euros als municipis dels Serrans, que invertiran les ajudes en actuacions de pavimentació de carrers i places, millora del sistema d’aigua potable, rehabilitació i equipament d’edificis i instal·lacions municipals i la millora de l’eficiència energètica.

Per municipis, Alcublas rebrà 82.345 euros que invertirà a adquirir mobiliari urbà, instal·lar fanals solars i en l’obertura de portes i la construcció de condícies en el frontó multiusos.

Alpuente comptarà amb 232.229 euros de la Diputació per a l’adequació del complex públic municipal, la tercera fase de l’habilitació de la nau social en la Aldea de Cuevarruz, la reforma de la casa de la cultura i l’habilitació del local social municipal en El Collado. A més, part de l’ajuda es destinarà a la construcció d’un mur de contenció en Campo de Arriba, la pavimentació adequació de diverses vies públiques i la millora i substitució de la xarxa d’aigua en diverses pedanies d’Alpuente.

Els 105.909 euros que el PPOS injecta en Aras de los Olmos es destinaran al bescanviador del teatre municipal, la urbanització del carrer La Cárcel i del Horno, la millora de l’eficiència energètica en l’ajuntament i de la xarxa wifi municipal. Per la seua banda, Benagéber utilitzarà l’ajuda de 127.800 euros per a la construcció de la pista de pádel en el poliesportiu municipal i la renovació de la xarxa de proveïment d’aigua potable en el nucli urbà.

En el cas de Bugarra, l’ajuda de la qual ascendeix a 75.667 euros del Pla provincial, es preveu la construcció de nínxols en el cementeri municipal, les millores urgents que consisteixen en l’hormigonado, pavimentació i arranjament de diversos carrers del municipi, i la pintura i arranjament de les esquerdes de la casa consistorial.

Amb una quantia de 115.338 euros, Calles realitzarà obres d’adequació en la piscina municipal, repararà el pont d’accés al municipi mitjançant la substitució de les tanques i la reparació del ferm, durà a terme obres de pavimentació, de millora de l’enllumenat i de la xarxa de sanejament d’aigua potable, substituirà de la xarxa d’aigua potable i invertirà en l’estalvi energètic del col·legi municipal.

El municipi de Chelva destinarà 155.023 del PPOS al condicionament de la casa de la cultura, l’ampliació i instal·lació de gradería en la pista de frontó, la construcció de nínxols en el cementeri, la dotació d’un menjador en l’escola infantil municipal i l’excavació arqueològica en el jaciment de la serra. També s’invertirà en la instal·lació d’un quadre general d’enllumenat públic per a l’aldea de Villar de Tejas, la reparació de carrers, la substitució de conducció d’aigües pluvials i la restauració ambiental d’abocador. A més, part de l’ajuda es destinarà a adquirir un aire condicionat per a l’edifici de serveis socials, eines per als serveis tècnics i un desfibril·lador i protectors de pilars per al poliesportiu.

El PPOS 2016 – 2017 també deixarà 120.743 euros en la localitat de Chulilla per als nínxols en el cementeri municipal, la compra de terrenys per a condicionar els aparcaments, l’enderrocament de corrals de titularitat municipal, així com la millora en la xarxa de clavegueram, la supressió de barreres arquitectòniques i la pavimentació de diversos carrers del municipi.

Domeño destinarà la totalitat de l’ajuda, de 107.647 euros, a l’ampliació de xarxes de reg amb aigua procedent del sobrant de la planta d’osmosis. Per la seua banda, Gestalgar aprofitarà el PPOS per a l’adquisició de material per a l’aula de formació de l’especialitat d’atenció sociosanitària a persones en domicili, la regeneració dels accessos a la zona de l’aqüeducte dels calicantes, la rehabilitació dels locals d’atenció pública i dels despatxos administratius en la casa consistorial i en l’agència de lectura i la renovació de distribucions en els habitatges socials municipals. Per a tot açò comptarà amb un total de 107.022 euros.

Quant a Higueruelas, el consistori del municipi ha informat que els 62.623 euros es destinaran a l’adquisició de tanques metàl·liques per a la senyalització d’obres i esdeveniments, la construcció de la pista pádel, la substitució de finestres de la casa consistorial, la construcció de la paret de separació del frontó municipal, la reposició de fermes en el carrer Santa Bàrbara, així com a obres de maçoneria en vials i espais verds i d’instal·lació de mobiliari en la plaça de l’església i la piscina.

Els 70.889 euros que el pla deixa a la Llosa del Obispo es dedicaran íntegrament a la fase 4 de les obres complementàries en el magatzem municipal, corresponents a la fusteria interior, vidres, falsos sostres, instal·lació elèctrica, paviments, sanitaris i pintura. Per la seua banda, Pedralba comptarà amb 124.408 euros de la Diputació per al condicionament de camins rurals, la pavimentació i la substitució de la xarxa de sanejament i proveïment d’aigua en diferents carrers de municipi.

En la mateixa línia, el PPOS deixarà 74.717 euros a Sot de Chera per a la rehabilitació de l’antic escorxador municipal reconvertit en un magatzem i per a la reparació del mur de l’antic cementeri; altres 96.928 euros a Titaguas que s’invertiran en l’adquisició de la casa Tío Florencio per al seu ús com a museu de la il·lustració, la instal·lació de fanals en la plaça de l’olivera i la renovació de les claus en carrers, places i camins del municipi.

A Tuéjar li corresponen 134.658 euros del Pla provincial que invertirà íntegrament en l’accés al nucli de població pel marge dret de l’avinguda Ramón de Villanueva. Per la seua banda, Villar del Arzobispo durà a terme quatre actuacions amb els 105.959 euros del PPOS, que consisteixen en el condicionament de la primera planta de l’edifici de la biblioteca, el cubrimiento del dipòsit de proveïment d’aigua potable, obres de condicionament menor en la casa consistorial i la rehabilitació de voreres i serveis en places i carrers de municipi.

L’últim dels municipis de Los Serranos que participen en el PPOS és La Yesa que destinarà els 104.554 euros de l’ajuda provincial a instal·lar condícies i un magatzem de neteja en l’edifici multiusos Cuevarruz i la rehabilitació del magatzem.

 

El doble d’ajudes que en 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d’euros, el doble que en 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i tres entitats menors, la qual cosa suposa pràcticament la totalitat de la província.

Tots els municipis rebran una assignació major a la d’anys anteriors, en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent.

D’aquesta forma es compleix l’objectiu anunciat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que en el ple d’investidura va avançar la voluntat de la nova Corporació de “concentrar més recursos en el PPOS i respectar l’autonomia dels alcaldes a l’hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis, posant fi a 20 anys d’arbitrarietat”.

En la mateixa línia, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, va assegurar que la nova fórmula de repartiment de les ajudes “portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític”

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, va explicar com una de les novetats del Pla “el període ampli per a sol·licitar les ajudes i l’avançament del 85% dels diners amb l’adjudicació dels projectes”.

 

Criteris per a calcular les ajudes

A més del nombre d’habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s’han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l’existència de nuclis històrics, el cost dels serveis, tant els obligatoris com els no obligatoris, i l’adhesió al Pacte d’Alcaldes. Gràcies a aquest últim criteri, el nombre de municipis valencians adherits al pacte de l’organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s’espera augmente en els pròxims mesos.

El nou Pla Provincial d’Obres i Serveis es va pactar amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València i va ser aprovat en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que es va abstenir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + quinze =