25n
25N
25N

La Diputació injecta 1,7 milions d'euros en els municipis de la Ribera Baixa a través del PPOS

Un total de 14 municipis invertiran les ajudes en l’adequació de poliesportius o cementeris, la millora d’infraestructures i la pavimentació de carrers, entre altres intervencions

La Diputació injecta 1,7 milions d'euros en els municipis de la Ribera Baixa a través del PPOS
23/11/2016 -

El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina 1.769.437 euros als municipis de la Ribera Baixa, que invertiran les ajudes en actuacions de l’adequació de poliesportius o cementeris, la millora d’infraestructures i la pavimentació de carrers, entre altres.

Per municipis, Albalat de la Ribera destinarà 122.422 euros a adquirir maquinària per a la piscina municipal, crear un parc infantil i realitzar obres de clos exterior i condicionament interior d’accessos i condícies en el poliesportiu municipal.

Per la seua banda, Almussafes invertirà els 140.425 euros del Pla provincial a executar una pista d’atletisme i les seues instal·lacions annexes, mentre que la localitat de Corbera repartirà els 122.974 euros d’ajuda entre l’adequació de les zones de l’escenari i del públic en el cinema-teatre Ricardo Ceba i l’asfaltat dels carrers Clavell, Xàtiva, Licitada del Castell, Sant Roc, Cervantes, Duc de la Victòria, Colom, Ausiàs March, Avinguda dels Fontanelles i Plaça de la Conquesta.

Cullera rebrà la major partida del PPOS de la comarca, 229.412 euros, que destinarà a la reurbanització del Carrer del Vall i adjacents. En la mateixa línia, Favara invertirà els 111.911 euros que deixa el Pla en la localitat en la il·luminació del túnel dels Oliveres, la pavimentació i el clos de la illa dotacional de la Calle Sant Vicent i la renovació de la infraestructura hidràulica de la Plaça de la Vera Creu.

El PPOS deixa en el municipi de Fortaleny 100.175 euros, que es destinaran a adequar tant els vials interiors en el cementeri municipal com el bar de la llar del jubilat, reformar l’ampit en la casa de la cultura i renovar la xarxa d’aigua i de voreres en els carrers Riola i Escoles. A més, en el poliesportiu s’adquirirà material de musculació en exterior i es construirà una pista de patinatge.

Llaurí, que rep del Pla provincial 107.006 euros, realitzarà actuacions com l’obertura de buits i construcció de magatzem en C.A.T. Cavall Bernat, la construcció d’un parc en el nucli urbà, i millores i senyalitzacions en el parc de Llogaret del Senyor. També s’abordarà l’enderrocament i condicionament del solar de l’edifici de la càmera agrària local, es millorarà l’equipament en la piscina municipal, es modificarà l’enllumenat públic en Plaza la Llibertat i polígon industrial i, finalment, es realitzarà una substitució de coberta en el cementeri i una altra de l’equip de climatització en el consistori.

En el cas de Polinyà del Xúquer, els 105.873 euros d’ajuda es distribuiran entre l’adquisició i instal·lació d’un generador elèctric en l’edifici de l’ajuntament, la millora d’accessibilitat i el condicionament dels vestidores del poliesportiu municipal, la modernització del sistema i equipament de la xarxa de megafonia en el nucli urbà, la modernització del sistema de lectura de comptadors d’aigua potable i la senyalització horitzontal i vertical viària en la Plaça Major.

De manera similar, el municipi de Riola destinarà els 105.276 euros del PPOS a l’ampliació del branc col·lector de xarxa general en l’Av. València, la canalització o desviament de la sèquia Canal-Passeig del Riu, a la pista de tennis en el poliesportiu, a un cremador públic de restes de poda, a la reforma i reparació del saló d’actes i a la rehabilitació i conservació dels accessos al cementeri, al vestíbul de transició i a l’esplanada interior.

A Sollana, el Pla deixa 136.617 euros que s’invertiran en un bloc de nínxols en el cementeri municipal i en la pavimentació de vials en el casc històric. La capital de la comarca, Sueca, destinarà els 213.770 euros d’ajuda a eliminar barreres arquitectòniques en itineraris per als vianants i repavimentar l’Av. Vila i Honor de Corbera; mentre que Benicull del Xúquer utilitzarà els 105.578 euros que rep del pla a rehabilitar l’ajuntament.

Mareny de Barraquetes (75.029 euros) se centrarà a adequar la instal·lació elèctrica d’enllumenat en el carrer L’alter, Cap de la Nau i el quadre elèctric en el CEIP Mareny de Barraquetes; a executar escomeses d’aigua potable, energia elèctrica i clavegueram en els serveis de platja i plantar palmeres en la zona marítima. A més, reformarà les condícies en el mateix CEIP i instal·larà un umbracle en el pati escolar i, finalment, repararà les voreres en la zona marítima de Platja del Rei.

En últim lloc, El Perelló utilitzarà els 92.968 euros que rep del PPOS en la renovació de paviment i clavegueram dels següents carrers: Dr. Brugada, Amèriques, Menorca, Els escoles i Roger de Lluria.

 

El doble d’ajudes que en 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d’euros, el doble que en 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i tres entitats menors, la qual cosa suposa pràcticament la totalitat de la província.

Tots els municipis rebran una assignació major a la d’anys anteriors, en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent.

D’aquesta forma es compleix l’objectiu anunciat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que en el ple d’investidura va avançar la voluntat de la nova Corporació de “concentrar més recursos en el PPOS i respectar l’autonomia dels alcaldes a l’hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis, posant fi a 20 anys d’arbitrarietat”.

En la mateixa línia, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, va assegurar que la nova fórmula de repartiment de les ajudes “portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític”

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, va explicar com una de les novetats del Pla “el període ampli per a sol·licitar les ajudes i l’avançament del 85% dels diners amb l’adjudicació dels projectes”.

 

Criteris per a calcular les ajudes

A més del nombre d’habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s’han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l’existència de nuclis històrics, el cost dels serveis, tant els obligatoris com els no obligatoris, i l’adhesió al Pacte d’Alcaldes. Gràcies a aquest últim criteri, el nombre de municipis valencians adherits al pacte de l’organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s’espera augmente en els pròxims mesos.

El nou Pla Provincial d’Obres i Serveis es va pactar amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València i va ser aprovat en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits salve del PP, que es va abstenir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + setze =