caixa popular

La Diputació inicia un pla d'acció per a reforçar la seguretat viaria dels ciclistes en la seua xarxa de carreteres

Pablo Seguí explica que les solucions exigisquen reforçar la senyalització d’advertiment, establir limitacions de velocitat en els horaris i trams més freqüentats i ampliar vorals

La Diputació inicia un pla d'acció per a reforçar la seguretat viaria dels ciclistes en la seua xarxa de carreteres
13/06/2017 -

La Diputació de València traslladarà divendres que ve a la reunió convocada pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, els resultats del diagnòstic efectuat sobre la xarxa de carreteres de titularitat provincial, a fi de determinar aquells trams més freqüentats pels ciclistes i, dins d’ells, els que registren una major accidentalitat. Es tracta d’un estudi en el qual l’àrea de Carreteres que dirigeix el diputat Pablo Seguí va començar a treballar fa ara un any i els resultats del qual permetran determinar que mesures és necessari adoptar a fi d’augmentar la seguretat viaria d’estos usuaris. El mateix Seguí i el president, Jorge Rodríguez, participaran en la reunió convocada pel Consell en nom de la Diputació.

No és la primera mesura que la Diputació de València ha engegat enfocada al col·lectiu de ciclistes que utilitzen la carretera per a la pràctica esportiva. Ja el passat estiu la Diputació va dur a terme una campanya de senyalització de ports ciclistes, per a advertir als conductors de la possible presència d’estos usuaris i de la necessitat d’extremar la seua precaució. No obstant això, conscients de l’augment de la sinistralitat en este col·lectiu, el nombre del qual d’usuaris ha augmentat notablement en els últims anys, Pablo Seguí explica que es va decidir iniciar un estudi en profunditat a fi d’identificar els itineraris d’afluència de ciclistes dins de la Xarxa de Carreteres de la Diputació de València i, dins d’ells, els trams de concentració d’accidentalitat ciclista.

“Este diagnòstic, en el qual s’ha estat treballant durant l’últim any, tenia com a objectiu, per tant, veure com són els trams per on circulen els ciclistes esportius, detectar aquells punts més conflictius i quin és la seua problemàtica concreta, para, a partir d’ací, estudiar com podem intervenir per a solucionar-la”, detalla Seguí. Els resultats d’este treball, la finalització del qual ha coincidit en el temps amb la convocatòria per part de la Generalitat Valenciana d’una reunió conjunta entre totes les administracions, revelen que existeixen un total de 846,50 quilòmetres localitzats en 57 carreteres diferents que són freqüentats habitualment per este tipus de ciclistes. D’estos, han sigut identificats com d’elevada accidentalitat 18 itineraris que sumen 260 quilòmetres.

 

Pla d’acció

Amb estes dades, el diputat de Carreteres assegura que el seu departament està en condicions de “començar a treballar en el disseny d’un pla d’acció en el qual es determinaran les accions concretes a realitzar, que a priori, es poden sintetitzar en tres línies d’actuació: reforç de la senyalització d’advertiment de la presència de ciclistes, limitació de la velocitat de circulació a vehicles, que podria ser només en determinats dies o èpoques de l’any o bé en trams horaris, en funció de la freqüència d’ús de la via, i ampliació de vorals, allí on es detecte que són insuficients”.

Pablo Seguí ha recordat que “la seguretat viaria del que denominem ‘els altres usuaris de la carretera’ ha sigut un tema que des del primer moment ha preocupat esta Diputació” i per açò ha insistit que, malgrat que estes accions aniran encaminades al reforç de la seguretat dels ciclistes esportius que utilitzen la carretera com el seu ‘terreny de joc’, “existeix un altre tipus d’usuaris no motoritzats en les nostres carreteres, que engloba a les persones que utilitzen les carreteres provincials per a desplaçar-se siga a peu o amb bicicleta entre municipis, acudir a centres d’oci o de treball, o com a esbarjo”.

Col·lectiu la seguretat del qual també figura en el full de ruta de la Diputació de València, que la passada setmana va presentar un ambiciós Pla de Mobilitat Ciclopeatonal amb un total de 97 actuacions projectades que aconsegueixen a 102 municipis i que suposarà una inversió de més de 36 milions d’euros. Pla que explica ja amb 39 actuacions en marxa o projectades i que està previst executar al llarg dels pròxims 8 anys.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − set =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris