25n
25N
25N

La Diputació impulsa una plataforma electrònica que acoste l'administració local al ciutadà

La Diputació impulsa una plataforma electrònica que acoste l'administració local al ciutadà
18/10/2016 -

L’Àrea de Modernització i Administració Electrònica de la Diputació va a engegar una plataforma que facilite l’accés a una plataforma administrativa electrònica que acoste l’administració local al ciutadà i millore el funcionament intern de totes les organitzacions administratives. Aquesta plataforma està destinada als municipis valencians menors de 20.000 habitants, entitats locals i mancomunitats.

El diputat responsable de l’Àrea, Ivan Martí, ha explicat que “es tracta d’un projecte necessari per a adequar l’administració a les noves tecnologies i els seus requeriments, així com facilitar les tasques administratives, eliminant l’ús de paper, dotar de major transparència la gestió administrativa i l’accessibilitat per a presentar, simplificar i fer un seguiment dels documents aportats”.

“Volem donar suport als nostres municipis, així com complir amb la nova normativa referent a l’Administració Digital que prompte s’engegarà”, ha afegit el diputat.

Des de l’Àrea de Modernització han publicat les bases per a la licitació pública d’una plataforma que done servei a la creació i manteniment d’un Gestor d’Expedients, amb l’objectiu de millorar la qualitat i capacitat de gestió administrativa de les entitats locals i que done solució a la seua organització administrativa i documental interna. L’objectiu és incrementar l’eficàcia i l’eficiència dels processos i permetre la relació de forma electrònica tant internament com externament, especialment amb els ciutadans que ho desitgen.

El diputat ha assenyalat que “el desenvolupament de l’Administració Electrònica és un dels principals desafiaments als quals s’enfronten les Administracions Públiques per a no quedar desfasats amb la Societat de la Informació, així com un dels més importants, ja que possibilita i compleix els objectius d’acostament entre ciutadà i administració, la simplificació administrativa, la reducció de costos, la millora de procediments interns i de garanties cap als ciutadans”.

La implantació d’aquesta plataforma comportarà també l’engegada de plans de formació per a tècnics de la Diputació i usuaris de les Entitats Locals per a un major aprofitament de la plataforma.

Les línies generals de l’objecte d’aquesta contractació són la racionalització, normalització i simplificació dels procediments administratius i el subministrament d’una plataforma per a la gestió d’expedients electrònics que incloga gestió documental, porta signatures, arxiu documental i signatura electrònica reconeguda

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =