25n
25N
25N

La Diputació impulsa l'esport autòcton valencià en la Setmana Gran d'Ontinyent

La Diputació impulsa l'esport autòcton valencià en la Setmana Gran d'Ontinyent
27/08/2016 -

El carrer de l’Altet de Sant Joan d’Ontinyent es va convertir dimarts passat en el principal focus d’atracció de les festes en acollir una partida professional de galotxa promoguda per l’Ajuntament en coŀlaboració amb la Diputació de València i la Federació de Pilota Valenciana.

La competició enfrontà Soro III, Javi, Toni i Vicent per l’equip roig, i Pablo Sella, Fèlix, Santi i Vidal per l’equip blau, una combinació de jugadors professionals i membres del club de pilota local que acabà amb la victòria dels rojos per 60 a 45.

La pilota valenciana té una gran tradició a Ontinyent, sobretot en les modalitats de carrer, galotxa i llargues. Per això és habitual que cada any, el dimecres de festes, el club local organitze una partida que servisca per a mantindre viva l’afició per la pilota i atraure nous seguidors. Enguany, no obstant això, l’Ajuntament d’Ontinyent, que des del principi ha apostat per l’esport autòcton, va voler anar un pas més enllà i organitzar una partida en què participaren també jugadors professionals, cosa que ha sigut possible gràcies a l’adhesió de la localitat al conveni existent entre la Diputació de València i la Federació de Pilota Valenciana per a la promoció d’aquest esport.

Per al regidor d’Esports d’Ontinyent, Òscar Borrell, «cal fomentar els esports autòctons, sobretot els que hem vist practicar des de xicotets, ja que d’aquesta manera mantenim la nostra cultura i tradicions, i les festes patronals ofereixen una oportunitat fantàstica».

El regidor ha agraït que la cooperació entre la Federació de Pilota Valenciana i la Diputació de València haja permés impulsar aquest esport en la Setmana Gran d’Ontinyent, ja que «sense aquestes entitats, les activitats que estem fent en l’Ajuntament no serien fructíferes».

Borrell s’ha felicitat també pel gran èxit de convocatòria aconseguit durant la partida, de la qual ha dit que «és la que més gent ha reunit en anys».

A més de seguir fomentant la pràctica d’aquest esport, promovent noves activitats i coŀlaborant amb el club local, l’Ajuntament té previst dur a terme els pròxims mesos actuacions en el carrer de l’Altet de Sant Joan, punt habitual per a la pràctica de galotxa i llargues, i en el trinquet de la localitat, que —segons Òscar Borrell— «ha estat molts anys abandonat», i ara es vol millorar per a impulsar les modalitats de pilota que s’hi poden disputar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

torrent