25n
25N
25N

La Diputació i Sanitat inverteixen 380.000 euros en la millora de centres de salut del departament de Gandia

Les actuacions tindran lloc, entre altres municipis, a Gandia, Vilallonga, Xeraco, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Xeresa, la Font d’en Carrós, Palmera i Aielo de Rugat

La Diputació i Sanitat inverteixen 380.000 euros en la millora de centres de salut del departament de Gandia
06/10/2017 -

La Diputació de València i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública invertiran 380.000 euros en actuacions de millora dels centres de salut del departament de Gandia. En total, 16 actuacions que milloraran les instal·lacions sanitàries de Gandia, Oliva, la Font d’en Carrós, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Vilallonga, Palmera i Aielo de Rugat, entre altres municipis.

En paraules del president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, aquest programa conjunt entre la Diputació i Sanitat, amb una inversió global de 4,7 milions d’euros en la província, “és la resposta a les necessitats d’inversió dels centres d’Atenció Primària, amb l’objectiu de dignificar aquestes instal·lacions i humanitzar l’assistència sanitària, alguna cosa que fins avui no havia sigut una prioritat per als gestors de les administracions públiques”.

El president de la Diputació va presentar en societat aquest Pla de Millora de Centres de Salut al costat de la consellera de Sanitat, Carmen Munt, amb la qual va coincidir en la idea de dignificar l’atenció sanitària en els municipis valencians, destacant el procés de treball d’un pla en el qual es va consultar als responsables dels departaments quines eren les seues necessitats.

Davant aqueixos responsables d’Atenció Primària del departament de Gandia han comparegut aquest divendres el diputat de Comarcalització, Voro Femenía, i el gerent del departament de Gandia, Joaquín Miñana, acompanyats per l’alcaldessa de la capital de La Safor, Diana Morant, que ha destacat “les millores estructurals en centres sanitaris que utilitzen els ciutadans diàriament i que en molts casos estaven obsolets i no havien suposat una prioritat per als anteriors gestors”.

Per la seua banda, Voro Femenía, en representació de la institució provincial, que ha aportat 200.000 euros per a equipament sanitari, mobiliari, pintura i senyalística en els centres de salut d’aquest departament, ha destacat “l’aposta per l’habitabilitat d’aquestes instal·lacions, el manteniment de les quals i millora són responsabilitat de les administracions públiques”.

Per al diputat provincial, aquest pla de millora de centres de salut “és una nova demostració de la col·laboració entre institucions, en aquest case Diputació de València i Conselleria de Sanitat, que marca el full de ruta d’aquesta legislatura i aquest nou temps polític a la Comunitat”. Recordant les paraules de la diputada de Salut i Benestar, Mercedes Berenguer, i del president, Jorge Rodríguez, el representant de la Diputació ha recordat que “aquest pla conjunt és solament el primer pas en aquest canvi de rumb en l’Atenció Primària, a la recerca de la dignificació de les instal·lacions i la humanització en el tracte als pacients”.

Dels 4.770.000 euros destinats als centres de salut de la província de València, la Diputació aporta 3.500.000 euros, que sumats a l’1.270.000 euros de la Conselleria permetran escometre 200 actuacions en municipis de totes les comarques, com les que es duran a terme en municipis de La Safor i algun de comarques veïnes pertanyents al departament de Gandia.

 

Major comoditat i eficiència

El gerent del departament de salut, Joaquín Miñana, ha estat acompanyat per la directora d’Atenció Primària, Rosa Andrés, qui ha exposat els detalls de les 16 actuacions previstes en l’àrea, en presència d’alcaldes dels municipis en els quals està previst escometre obres de millora. Andrés ha repassat algunes de les actuacions previstes amb l’aportació de 180.000 euros de la Conselleria, que se sumen a les millores que es realitzaran amb fons de la Diputació i que “repercutiran positivament tant en els pacients com en els treballadors”.

Entre les actuacions en els centres de salut del departament destaquen la instal·lació d’un equip de climatització en el centre de salut de Vilallonga, equipament mèdic per al consultori d’Aielo de Rugat, una nova consulta d’infermeria en el consultori de la Font d’en Carrós, una nova butaca dental en el centre Coreja a Gandia, aire condicionat per al de Palmera i mobiliari, esterilitzadores, frigorífics per a vacunes i cortines per a diferents centres, així com reformes generalitzades de consultes i espais en diverses instal·lacions.

Una de les principals mesures serà l’adquisició de quatre electrocardiògrafs amb connexió online per als centres de Xeraco, Sant Francesc d’Oliva, Raval de Gandia i Vilallonga. Quant als esterilitzadores, s’habilitaran altres quatre per a donar cobertura a la zona de Tavernes, Benifairó i Simat de la Valldigna, la zona del Grau de Gandia, Xeraco i Xeresa, Oliva i Beniopa, a Gandia.

Una altra de les accions és el condicionament del consultori d’Alfauir per a facilitar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, així com el pintat d’edificis en els centres d’Ador, Llocnou, Piles, l’Alqueria i Barx, i la instal·lació d’un sistema de protecció per a la pluja en els centres de Benirredrà i Castelló de Rugat.

Altres instruments que s’han adquirit són oftalmoscopis, podoscopis, bàscules, pulsiòmets o tensiòmetres, així com lliteres, vitrines frigorífiques per a vacunes, i mobiliari d’oficina en centres com els de Benicolet, Otos, Almiserà, Bellreguard, Beniarjó, Almoines, Piles, Palmera i l’Alqueria de la Comtessa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020