caixa popular

La Diputació i Sanitat inverteixen 171.000 euros en la millora de centres de salut del departament de Requena

El diputat Bartolomé Nofuentes i el gerent de l’àrea, Faustino Álvarez, detallen en l’Hospital de Requena les millores en consultes, climatització i equipament sanitari, entre unes altres

La Diputació i Sanitat inverteixen 171.000 euros en la millora de centres de salut del departament de Requena
06/10/2017 -

La Diputació de València i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública invertiran 171.000 euros en actuacions de millora dels centres de salut del departament de Requena. En total, 22 actuacions que milloraran les instal·lacions sanitàries de Requena, Utiel, Ayora i Cofrentes, entre altres municipis.

En paraules del president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, aquest programa conjunt entre la Diputació i Sanitat, amb una inversió global de 4,7 milions d’euros en la província, “és la resposta a les necessitats d’inversió dels centres d’Atenció Primària, amb l’objectiu de dignificar aquestes instal·lacions i humanitzar l’assistència sanitària, cosa que fins a hui no havia sigut una prioritat per als gestors de les administracions públiques”.

El president de la Diputació va presentar en societat aquest Pla de Millora de Centres de Salut al costat de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, amb la qual va coincidir en la idea de dignificar l’atenció sanitària en els municipis valencians, destacant el procés de treball d’un pla en el qual es va consultar als responsables dels departaments quines eren les seues necessitats.

Davant eixos responsables d’Atenció Primària del departament de Requena han comparegut aquest divendres el diputat Bartolomé Nofuentes, com a representant de la institució provincial, i el gerent de l’àrea, Faustino Álvarez Cebrián, acompanyats per l’alcalde de Requena, Mario Sánchez, qui ha destacat “les millores necessàries en el centre de salut de la nostra ciutat, com la substitució de la caldera i el quadre elèctric, l’ampliació de les voreres d’accés o l’adequació del pàrquing, actuacions que repercuteixen directament en els usuaris d’aquest centre d’Atenció Primària”.

Per la seua banda, Bartolomé Nofuentes, en representació de la institució provincial, que ha aportat 145.000 euros per a millores estructurals, reformes, aparells d’aire i climatització i material com a carros de capellà, desfibril·ladors, lliteres i esterilitzadors, ha destacat “l’aposta per l’habitabilitat i l’eficiència d’aquestes instal·lacions, que en molts casos han estat durant anys amb greus manques per la falta d’implicació dels anteriors gestors públics”.

Per al diputat provincial, aquest pla de millora de centres de salut “posa de manifest el full de ruta dels actuals governs provincial i autonòmic de col·laborar entre institucions públiques, amb la finalitat d’arribar a més persones i oferir millors serveis”. Recordant les paraules del president, Jorge Rodríguez, el representant de la Diputació ha assegurat que “aquest pla és solament el primer pas en aquest canvi de rumb en l’Atenció Primària”.

Dels 4.770.000 euros destinats als centres de salut de la província de València, la Diputació aporta 3.500.000 euros, que sumats a l’1.270.000 euros de la Conselleria permetran escometre 200 actuacions en municipis de totes les comarques, com les que es duran a terme en municipis de Requena-Utiel i algun de comarques veïnes com el Valle de Ayora-Cofrentes.

 

Més d’una vintena d’actuacions

El gerent del departament de salut de Requena, Faustino Álvarez Cebrián, ha sigut l’encarregat d’exposar els detalls de les 22 actuacions previstes en l’àrea, en presència dels responsables d’Atenció Primària i alcaldes dels municipis en els quals està previst escometre obres de millora. Álvarez Cebrián ha repassat algunes de les actuacions previstes amb l’aportació de la Diputació i els 26.000 euros de la Conselleria, que bàsicament es destinaran a nou mobiliari en les diferents instal·lacions sanitàries, a més de la pintura en el centre de salut d’Ayora.

Gràcies a aquesta injecció econòmica de Diputació i Conselleria, els centres sanitaris d’Atenció Primària podran renovar aparells, disposar de nous equips de climatització, reparar goteres, adquirir lliteres, pintar façanes, adquirir mobiliari, adequar consultes, millorar la il·luminació o substituir calderes, entre altres millores.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris