caixa popular

La Diputació i l'Ajuntament d'Alaquàs dialoguen sobre Memòria Histórica

La Diputació i l'Ajuntament d'Alaquàs dialoguen sobre Memòria Histórica
14/09/2017 -

Recentment ha tingut lloc una reunió entre la diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, amb l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, i amb el regidor de Cultura, Antonio Saura Martín. L’Ajuntament, ha mostrat una voluntat  de recuperar les restes dels veïns del seu municipi víctimes de la repressió franquista i ha sol·licitat assessorament a la Diputació per a poder dur a terme aquesta actuació. Segons les seues estimacions, hi hauria entre 5 i 8 afusellats en la Fossa 112. “Al final el que volem és que els cossos tornen a casa, que es restaure la dignitat i que es complisca el dret a saber de les famílies”, ha declarat l’alcaldessa del municipi.

Amb aqueix objectiu, des de fa temps estan en contacte directe amb els familiars, alguns dels quals s’han associat, i han vingut a reunir-se amb la Vicepresidenta 4ª de la Diputació per a informar-se sobre les previsions que maneja la Corporació provincial respecte a la convocatòria de subvencions per a projectes de recuperació de la memòria històrica, la línia de la qual 1 correspon a la indagació, localització, exhumació, identificació i trasllat de les restes de les persones desaparegudes violentament durant la Guerra Civil o durant la repressió política i social posterior.

Pérez Garijo ha informat que, previsiblement, la resolució de la primera convocatòria del 2017 s’inclourà en la pròxima Junta de Govern per a la seua aprovació i que, immediatament, es tramitarà la segona convocatòria, fruit de l’ampliació de crèdit aprovada al juliol de 2017 per a atendre les creixents peticions dels Ajuntaments, que van desbordar en més del doble les previsions inicials.

“La Diputació és la primera i única administració valenciana que està subvencionant l’exhumació de fosses comunes. Tenim un deute amb la societat”, ha indicat la diputada de Memòria Històrica Rosa Pérez. La responsable de les polítiques memorialistes ha insistit a més, que es tracta d’un deute “no solament amb els familiars de les víctimes, sinó amb la societat”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − quinze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC