25n
25N
25N

La Diputació i la Universitat de València organitzen una jornada formativa sobre ciberassetjament a Algemesí

La xarrada forma part del cicle “Benestar, Formació, Territori” que ja ha recorregut 13 municipis valencians i estarà aquest dimarts a Llíria

La Diputació i la Universitat de València organitzen una jornada formativa sobre ciberassetjament a Algemesí
08/11/2016 -

El municipi d’Algemesí ha celebrat aquest cap de setmana una jornada formativa sobre ciberassetjament i violència infantil entre iguals, en la qual ha participat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i altres representants municipals.

Amb aquesta activitat continua l’últim dels blocs temàtics del programa “Benestar, Formació, Territori”, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb l’objecte de promoure la reflexió i el debat sobre temes d’interès des de la perspectiva local.

“L’auge del ciberassetjament com a nova forma de violència emocional i la necessitat de frenar la violència infantil entre iguals estan suscitant la preocupació de la societat que no sempre sap com actuar davant aquestes situacions”, en paraules de Mercedes Berenguer. En aquest sentit, la dirigent provincial ha assegurat que han sigut els propis ajuntaments els que han reclamat formació específica en aquesta matèria, “per la influència que té en la bona convivència de la comunitat escolar, de les famílies, dels xiquets i xiquetes i, en definitiva, del propi municipi com a entorn comú”.

Per a abordar la qüestió del ciberassetjament i la violència infantil, s’ha dissenyat una taula redona coordinada per la professora de Dret Penal, Paz Lloria, en la qual han participat altres experts de la Universitat de València com l’investigador Enrique Carbonell i la psicòloga Beatriz Lucas.

En les xarrades s’han exposat qüestions relacionades amb l’ús responsable dels mitjans tecnològics i pautes de comportament adequat. Així, en el plànol quantitatiu, les exposicions serveixen per a presentar l’educació requerida per a l’ús responsable dels mitjans tecnològics, amb una responsabilitat que imbuïsca l’actuació de tots els actors en la xarxa. Ja en el pla qualitatiu, es defineixen i concreten les situacions de violència, s’estableixen paràmetres de prevenció i tècniques educatives orientades a la reducció de les taxes de violència i ciberassetjament. Així mateix, s’ha analitzat la possibilitat de resolució de conflictes des del punt de vista sancionador, de la mediació i altres alternatives. En finalitzar, s’ha obert un torn de preguntes i debat en el qual els assistents han plantejat els seus dubtes.

 

Pròxima jornada sobre ciberassetjament a Llíria

El cicle “Benestar, Formació, Territori”, que va arrancar el passat mes de juliol, ha portat a totes les comarques valencianes sessions formatives a càrrec de professors de la Universitat de València experts en les diferents temàtiques abordades. En aquesta edició els blocs temàtics han sigut tres: “Economia Local i cooperativisme”, “Immigració” i “Ciberassetjament”. Les pròximes jornades seran aquest dimarts 8 de novembre a Llíria, el 16 de novembre a Tavernes Blanques, el 23 de novembre a Faura, el 25 de novembre a Burjassot i el 28 de novembre a Almussafes.

L’objectiu del cicle impulsat des de la Diputació de València és contribuir a la formació i transferència de coneixements de la societat local en la dimensió territorial, comunitària i ciutadana, per la qual cosa les activitats estan dirigides al públic en general i, especialment, a col·lectius socials, educatius i assistencials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 5 =