25n
25N
25N

La Diputació i la Generalitat signen el conveni per a impulsar el servei en les línies de transport interurbà

La Diputació i la Generalitat signen el conveni per a impulsar el servei en les línies de transport interurbà
16/09/2016 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador, han signat un conveni de col·laboració per a impulsar les línies de transport interurbà en la província, tant en l’àrea metropolitana com en les concessions que la Generalitat té amb diferents empreses en totes les comarques valencianes.

Amb la signatura del conveni, la Diputació de València es compromet a transferir un milió d’euros a la Conselleria perquè aquesta s’encarregue de gestionar el manteniment de les línies de transport interurbà en les comarques valencianes. En aquesta partida s’inclou el Abonament Transborde presentat la passada setmana, que possibilitarà l’intercanvi sense cost afegit entre l’EMT, Metre i Metrobus en l’àrea metropolitana de València.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha valorat positivament aquesta col·laboració que “pretén garantir el transport públic i millorar-ho allí on siga necessari en més d’un centenar de municipis de la província, amb repercussió en pràcticament totes les comarques”. Rodríguez ha insistit que “la Generalitat i qualsevol altra administració pública trobarà sempre a la Diputació de València en projectes i programes que servisquen per a millorar la qualitat de vida de les persones i garantisquen la prestació de serveis bàsics, com en aquest cas el transport”.

Per la seua banda, la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador, ha destacat “l’efecte multiplicador de la col·laboració entre institucions”, en aquest cas en el context de “un full de ruta comú de la Generalitat i la Diputació per a la millora del transport públic i la mobilitat sostenible”.

El conveni signat per Rodríguez i Salvador naix sobre la base que és la Generalitat la que té les competències en la planificació, execució i manteniment de les línies de transport interurbà, estant habilitada la Diputació per a col·laborar econòmicament amb la Conselleria en el manteniment d’aquestes línies. En aquest sentit, des del nou Govern valencià s’ha iniciat un procés de reordenació del mapa concesional, ja que l’anterior govern va deixar la major part de les concessions caducades.

Per això, s’ha iniciat un procés de renovació d’un nou mapa de transport que s’adecue a les necessitats reals dels veïns de les diferents poblacions i que els connecte amb els serveis bàsics essencials. S’estableix igualment una comissió de seguiment constituïda per dos representants de la Conselleria i dos de la Diputació, així com la possibilitat de prorrogar el conveni anualment, per un període màxim de tres anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 17 =