caixa popular

La Diputació i el Consell signen un Acord per a integrar el Centre Ocupacional en la Xarxa de la Generalitat

La diputada delegada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, s’ha reunit amb el Director General de Diversitat Funcional, Antonio Raya, per a la signatura d’aquest Acord d’intencions

La Diputació i el Consell signen un Acord per a integrar el Centre Ocupacional en la Xarxa de la Generalitat
15/09/2017 -

Aquest matí ha tingut lloc la signatura d’un Acord entre la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, que va ser aprovat en el Ple d’aquesta Corporació el passat mes de maig. En ell s’estableixen les bases de cooperació entre tots dos organismes per a regular el sistema d’accés i cobertura de places del Centre Ocupacional Escola, de la Diputació, que ha quedat integrat en la Xarxa pública de serveis del Sistema Valencià per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència.

L’acord ha sigut ratificat per la diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, i el Director General de Diversitat Funcional, Antonio Raya.

Amb la formalització d’aquest acord s’aconsegueix el triple objectiu de garantir la continuïtat del servei del Centre Ocupacional Escola, possibilitar l’ampliació de places i de plantilla, i confirmar l’aposta del govern de la Diputació per donar solucions a les necessitats del citat centre.

La diputada delegada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo s’ha mostrat satisfeta amb la rapidesa amb les quals s’ha gestionat tot el procés. “Estem molt contents, ha sigut un repte que ens havíem marcat en l’inici d’aquesta legislatura. A partir d’ara el Centre Ocupacional de la Diputació estarà dins de la xarxa de centres de la Conselleria”, ha comentat.

El director general d’Igualtat en la Diversitat, Antonio Raya, ha enaltit la relació de “col·laboració” que existeix entre el Consell i la Diputació de València i ha destacat que la signatura d’aquest conveni permet a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives comptar amb noves places per a les persones amb diversitat intel·lectual en la ciutat de València. A més ha aplaudit l’actitud de “cooperació institucional” que existeix entre ambdues administracions, que ha permès l’engegada del nou model de serveis socials, en el qual la Diputació s’està fent càrrec dels municipis de menys de 10.000 habitants.

 

Procés de la cooperació entre ambdues institucions

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, va mantenir una reunió amb el Director General de Diversitat Funcional, Antonio Raya, el passat 22 de desembre, on va deixar palés la intenció del nou equip de govern d’integrar el Centre Ocupacional-Escola en la xarxa pública de serveis del Sistema Valencià per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD).

El 7 de març, una resolució de la Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, reconeixia al Centre Ocupacional Escola com a centre integrat en aquesta xarxa pública.

El Ple de la Diputació, del passat mes de maig, va aprovar l’acord que avui s’ha formalitzat, i tal com declara expressament la resolució aprovada, no cal efectuar cap tipus d’adaptació ni modificació en les instal·lacions del centre, ni en el seu reglament de Règim Intern, programació i serveis que presta, per a complir els requisits, la ràtio i els estàndards de qualitat per al reconeixement i l’acreditació del mateix.

 

La labor del Centre Ocupacional

El Centre Ocupacional Escola, que està situat en el Complex Educatiu Misericòrdia, es troba inscrit en el Registre d’Entitats, Centres i Serveis d’Acció Social de la Comunitat Valenciana, tenint l’autorització de Centre ocupacional per a persones amb discapacitat des del 26 d’abril de 1994.

Aquest centre, de titularitat pública, presta un servei diürn dirigit a proporcionar a persones adultes amb diversitat funcional intel·lectual, en edat laboral i legalment reconegudes com a tals, i els seus objectius fonamentals són proporcionar-los ocupació terapèutica per al seu ajust personal, tècniques professionals per a la integració laboral i activitats de convivència per a la incorporació social. Disposa d’un màxim de 60 places i l’objectiu de l’aprovació de l’Acord és que el centre arribe a la seua màxima capacitat.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 7 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris