25n
25N
25N

La Diputació estudia la inclusió de Boston i Xina entre les destinacions per als seus becaris

La Diputació estudia la inclusió de Boston i Xina entre les destinacions per als seus becaris
29/10/2016 -

El programa de Gestió i Retenció del Talent, que aquesta setmana ha obert la convocatòria de la Dipu t’Eurobeca, continua creixent i ha posat la mirada més enllà de les fronteres d’Europa per a ampliar les destinacions als quals els joves postgraduats valencians podran aspirar.

El diputat de Projectes Europeus i responsable del programa, Bartolomé Nofuentes, s’ha reunit amb una delegació del govern de la ciutat xinesa de Taizhou, una destinació que el diputat estudia afegir als ja oferits en la present convocatòria. Aquesta iniciativa s’uneix, a més, a les negociacions que l’Àrea d’Assumptes Europeus ha iniciat amb els seus homòlegs a Boston, de manera que Estats Units podria ser un altre de les destinacions per als becaris de la Diputació.

Durant la jornada de treball en els palaus de la plaça Manises, els representants de la delegació xinesa han conegut de primera mà el programa de Gestió i Retenció del Talent, impulsat per la Diputació, i s’ha treballat en el desenvolupament d’un conveni de col·laboració entre la Corporació provincial i el govern de Taizhou.

Bartolomé Nofuentes ha remarcat la importància de “buscar nous llocs que permeten als nostres joves formar-se, una preparació que després tindran l’oportunitat de poder posar en pràctica a casa”. I ha assenyalat que Taizhou és “una zona que està duent a terme importants polítiques en l’àmbit industrial, ecològic i turístic, per la qual cosa és un brou de cultiu perfecte per als postgraduats valencians”.

En concret, els llocs triats on els joves podrien completar la seua formació són les sis universitats de Taizhou, una ciutat-prefectura, similar a una comarca en l’estructura polític-administrativa espanyola, de sis milions d’habitants i que es troba en plena expansió econòmica.

A més a més, els asiàtics han mostrat el seu interès pel programa de Gestió i Retenció del Talent, i han assegurat que un projecte similar podria tenir bons resultats a Xina i permetre que joves postgraduats de Taizhou vinguen a València a formar-se.Interès pel model del Parc Tecnològic

Durant el seu pas per la Comunitat, la delegació del govern de Taizhou també ha visitat l’Institut Tecnològic d’Embalatge, Transport i Logística (ITENE) amb la intenció d’exportar el model valencià per a implantar un parc tecnològic similar.

Cal destacar que la ciutat de Taizhou ja mantenia relacions amb la Diputació de València i amb el municipi de Montserrat gràcies a un projecte europeu en el qual han col·laborat. Amb aquest nou pas, Bartolomé Nofuentes ha anunciat la pretensió d’ampliar les relacions entre ambdues institucions, que no solament girarà entorn del programa de Gestió del Talent sinó que podria incidir en aspectes com el turisme i la indústria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =