La Diputació duplica les sessions del programa ‘Universitats Estacionals’ en els municipis valencians

Els seminaris, que aprofundeixen en un tema monogràfic i estan oberts al públic, arribaran aquest 2018 a altres cinc municipis de la província i seguiran en els set en els que ja estaven implantats

Guardar

Reunión Mercedes_Foto MPazos
Reunión Mercedes_Foto MPazos

Patrimoni cultural, astronomia, noves tecnologies aplicades al mitjà rural, innovació o música són alguns dels temes monogràfics que es van a abordar en les sessions del programa ‘Universitats Estacionals’ que organitzen la Diputació de València i la Universitat de València, amb l'objectiu de divulgar coneixement en les comarques valencianes.

La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, han acordat renovar el conveni de col·laboració entre les dos institucions per a la realització d'aquests seminaris que han vist duplicades les sessions respecte a l'any passat. “Açò respon, segons Mercedes Berenguer, al bon funcionament dels que s'han organitzat fins ara”. “Es tracta d'acostar la universitat a tot el territori”, comenta la diputada. Paraules que coincideixen amb les del vicerector Jorge Hermosilla qui ha explicat que “van a participar més d'un centenar de professors de la Universitat”.

Alaquàs, Aras de los Olmos, L'Eliana, Llíria i Xàtiva són els cinc municipis que se sumen als set en els que ja se celebraven aquestes trobades: Gandia, Ontinyent, Enguera, Alzira, Ademuz, Sagunt i Bunyol.

Les ‘Universitats Estacionals’ són un punt de trobada de docents, professionals, estudiants, tècnics i polítics, així com ciutadans interessats en la seua localitat i comarca. És una iniciativa oberta al públic en general, que persegueix projectar el potencial de la comunitat investigadora sobre el seu espai geogràfic més pròxim, i fomentar la presència i implicació de la Universitat de València en col·laboració amb la Diputació de València en les comarques. En definitiva, transferir formació, recerca i coneixement més enllà de les aules universitàries.

Jornades sobre ciberassetjament i cooperativisme

Mercedes Berenguer i Jorge Hermosilla també han abordat en la seua trobada les jornades formatives que va a acostar la universitat als municipis de la província. Enguany seran sobre el ciberassetjament i la violència infantil, tema del que hi haurà quatre sessions, i sobre l'economia social i el cooperativisme en zones d'interior, amb dues ponències.

La diputada de Benestar Social i Educació ha insistit en l'afany de la corporació provincial per “orientar els nostres pressupostos i esforços cap al suport als municipis de la nostra província, duent a terme programes de formació que puguen ajudar tant a ajuntaments com als seus veïns”.

Destacats