25n
25N
25N

Destinats 675.000 euros per a manteniment de quatre escoles en la Foia de Bunyol

Maria Josep Amigó: «Es tracta d’injectar recursos als consistoris perquè puguen escometre les actuacions de conservació i millora requerides pels centres educatius, amb l’objectiu de que els nostres alumnes disposen d’instal·lacions dignes i una educació de qualitat»

Destinats 675.000 euros per a manteniment de quatre escoles en la Foia de Bunyol
04/09/2017 -

La Diputació de València ha aprovat destinar 675.000 euros als municipis de Bunyol, Xiva, Macastre i Yátova perquè des dels consistoris s’escometen actuacions de conservació i manteniment en un total de quatre centres d’Educació Infantil i Primària radicats en aquestes localitats. Aquesta partida pressupostària forma part del primer Pla Municipal de Manteniment d’Escoles, en el que participen de forma conjunta la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i els Ajuntaments de les comarques valencianes.

En concret, s’actuarà al CEIP Cervantes, de Bunyol (230.000 euros); el CEIP Doctor Corachán, de Xiva (230.000 euros); el CEIP 9 d’Octubre, de Macastre (85.000 euros); i el CEIP Pintor Sorolla, de Yátova (130.000 euros) per tal de millorar l’estat de les seues instal·lacions.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha assegurat sentir-se «molt contenta de comprovar com aquestes inversions són rebudes amb tanta satisfacció per part dels responsables dels centres educatius i dels equips de govern municipals». La vicepresidenta ha recordat que «des de l’inici vàrem tenir molt clar la necessitat d’establir vies de col·laboració entre les distintes administracions per tal d’implementar polítiques que permeten millorar la qualitat de vida de les persones». En aquest sentit, ha explicat que a través d’aquest programa «la Diputació de València sufraga actuacions de conservació i manteniment en un total de 44 centres d’educació infantil i primària pertanyents a nuclis poblacionals diferents i distribuïts entre les 14 comarques de València». Un programa que tindrà continuïtat al llarg dels propers exercicis i que, només aquest any, beneficiarà els vora 14.000 alumnes matriculats en aquestes 44 escoles on existeix la previsió d’actuar.

Maria Josep Amigó ha recordat que la competència del manteniment dels col·legis d’infantil i primària «correspon als ajuntaments, però no sempre aquestes administracions compten amb els recursos suficients per poder mantenir en òptimes condicions un parc d’escoles generalment envellit», ha indicat.

Per la seua part, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha ressaltat que les actuacions previstes al Pla Municipal de Manteniment d’Escoles «responen a un repartiment objectiu i transparent dels recursos, atenent a criteris estrictament tècnics i pensant en la ciutadania». El conseller ha apuntat que aquest programa «és necessari perquè durant 20 anys no s’han efectuat les inversions necessàries en infraestructures educatives ja existents», alhora que ha assegurat que permet abastar un triple objectiu: «fa possible que els Ajuntaments, escassos de recursos, puguen afrontar les inversions necessàries; permet que els i les alumnes puguen gaudir d’instal·lacions més dignes; i, finalment, s’aconsegueix millorar en eficiència energètica, sostenibilitat i respecte pel medi ambient».

 

Inversió de 7 milions

La Diputació de València va decidir destinar en el pressupost de 2017 un total de set milions d’euros en ajudes directes als municipis per al manteniment dels col·legis. Per tal de determinar els centres beneficiaris d’aquestes inversions, s’ha comptat amb l’assessorament tècnic de la Conselleria d’Educació. En primer lloc, amb l’establiment de prioritats en el tipus d’actuacions –s’ha optat per la substitució i adequació de portes i finestres, ja que incideixen directament en una millora de l’eficiència energètica–, com també en la consideració de criteris d’equilibri territorial i poblacional; i posteriorment, a l’hora d’escollir centres de municipis de diversos trams de població; a més d’establir un màxim d’una ajuda per localitat.

Per tal de quantificar les intervencions, s’han considerat les necessitats de cada centre: nombre d’alumnes, nombre de línies, metres quadrats i número de portes i finestres a canviar. Amb aquestes dades s’ha calculat un coeficient que ha servit per establir quatre trams d’ajudes: 85.000 euros, 130.000 euros, 180.000 euros i 230.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − dotze =

Informacion coronavirus