25n
25N
25N

La Diputació destina 60.000 euros a millorar la seguretat en la carretera entre la Font d’en Carròs i Oliva

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha rebut l’alcalde de la Font d’en Carròs, Pablo Puig, qui li ha traslladat les necessitats i els projectes del municipi de la Safor

La Diputació destina 60.000 euros a millorar la seguretat en la carretera entre la Font d’en Carròs i Oliva
11/11/2016 -

La Diputació de València ultima un conveni amb una inversió de 60.000 euros per a millorar la seguretat vial en la carretera que uneix la Font d’en Carròs amb Oliva, en la comarca de la Safor. El president, Jorge Rodríguez, li ho ha comunicat a l’alcalde de la Font d’en Carròs, Pablo Puig, que ha visitat la Diputació per a informar Rodríguez de l’actualitat d’aquest municipi.

L’actuació finançada per la Diputació servirà per a millorar les condicions d’accessibilitat i seguretat vial en l’antiga carretera entre la Font d’en Carròs i Oliva, que ha patit una deterioració contínua per raó de les obres de connexió amb la N-332, el trànsit intens de vehicles a les platges de la Safor i la Marina Alta des de les comarques interiors i el pas de camions.

«Aquest tipus d’actuacions són prioritàries per a l’Àrea de Carreteres» —ha dit Jorge Rodríguez, que ha destacat «el manteniment i la seguretat vial com a pilars de les actuacions que es duran a terme en aquesta àrea al llarg de la legislatura». De fet, un dels objectius prioritaris de l’obra és «garantir la seguretat dels vianants, que cada dia creuen una carretera molt transitada».

L’alcalde de la Font d’en Carròs, Pablo Puig, ha agraït al president aquesta i altres inversions en el seu municipi mitjançant plans provincials, que «ara respecten l’autonomia dels alcaldes per a decidir les qüestions prioritàries en què invertim les ajudes de la Diputació».

La corporació provincial ha invertit enguany 371.000 euros en aquest municipi de la Safor: 227.000 euros dels dos Plans d’Inversions Financerament Sostenibles, 126.000 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i 28.000 euros del Pla de Camins i Vials.

 

Una carretera més segura

La carretera entre la Font d’en Carròs i Oliva té dos carrils de vora 6 m d’ample i travessa el municipi.

D’una banda, es millorarà l’accessibilitat de l’antiga carretera al pas pel nucli urbà amb la construcció de passos elevats per a vianants elevats, la reparació de voreres i clots, nova senyalització i la instaŀlació de semàfors amb polsador. La segona part de la intervenció consisteix en reforçar la seguretat en tot el recorregut de la carretera instaŀlant boŀlards de plàstic que protegisquen els canvis de carril, repintant les marques vials de la calçada i renovant la senyalització horitzontal i vertical.

Abans de començar aquests treballs, es netejarà la superfície, es demoliran les voreres alçades pels arbres i s’ompliran els clots de la calçada. Està prevista una incidència mínima sobre l’activitat viària dels veïns, per això es tractarà d’evitar que es talle tota la carretera i es garantisca la seguretat de vianants i conductors.

 

Centenari de Francesc Ferrer

D’altra banda, l’alcalde de la Font d’en Carnós ha aprofitat la visita per a soŀlicitar al president de la Diputació la participació de la institució en el centenari del naixement del reconegut lingüista valencià Francesc Ferrer Pastor. Pablo Puig ha explicat a Rodríguez que la intenció és remodelar la casa en què nasqué el 1918 Francesc Ferrer i organitzar uns quants actes en commemoració del centenari amb la implicació de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =