25n
25N
25N

La Diputació destina 420.000 euros a sufragar els danys ocasionats per les pluges torrencials del 2015 en set municipis

La Diputació destina 420.000 euros a sufragar els danys ocasionats per les pluges torrencials del 2015 en set municipis
19/08/2016 -

La Diputació de València destinarà 420.000 euros a sufragar els danys ocasionats per les pluges torrencials del mes de novembre passat en els municipis de Calles, Castielfabib, Chera, Olocau, Puebla de San Miguel, Torrebaja i Vallanca, on les precipitacions varen provocar la inundació de camins rurals, la solsida de murs i la inutilització d’infraestructures de reg.

Amb aquestes ajudes, es vol mitigar, almenys en part, la càrrega econòmica que suposaren per als ajuntaments escometre actuacions d’urgència per a restablir els serveis bàsics, reparar completament les infraestructures danyades i desenvolupar d’actuacions de prevenció davant de futurs esdeveniments pareguts.

La Junta de Govern del mes de juliol aprovà que cadascun d’aquestos municipis rebrà 60.000 euros.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, han declarat que la Diputació de València «té com a fi garantir que tots els veïns de la província tinguen accés als serveis bàsics municipals, i per això es desenvolupen els plans i programes d’ajudes econòmiques i d’assistència tècnica, però en ocasions ocorren situacions imprevistes, com en aquest cas, que fan precís generar línies de finançament extraordinàries per a continuar mantenint eixos serveis».

Jorge Rodríguez també ha recordat que «és precisament en aquestos casos quan els convenis singulars adquireixen el seu sentit vertader, ja que són la ferramenta que ens permet atendre situacions d’emergència i donar resposta a les necessitats extraordinàries dels municipis».

A Castielfabib, les pluges van ocasionar danys seriosos en la carretera d’accés al casc urbà, de titularitat municipal, pel lliscament de pedres i terres a la calçada i les cunetes. Després de l’actuació d’urgència de l’Ajuntament, en la qual es va desenrunar completament la carretera, ara s’aprofitarà l’ajuda de la Diputació per a construir un mur de contenció que protegirà de lliscaments l’aparcament existent en un dels marges de la calçada i per a condicionar en el marge contrari una zona de trànsit per als vianants amb baranes.

A Chera, Olocau i Puebla de San Miguel, les pluges varen afectar sobretot camins rurals i vies de trànsit agrícola; per eixa raó, els 60.000 euros que cadascun d’aquestos municipis rebrà es destinaran íntegrament a reparar i condicionar camins, que en molts casos van quedar inutilitzats, de manera que es puguen tornar a obrir i utilitzar-se amb normalitat.

Concretament, a Chera, on es registraren precipitacions de fins a 156 l per m2, es condicionaran els camins del Collado a l’Ardalejo Mojón i el del repetidor; a Puebla de San Miguel, el camí del Mas del Olmo, i a Olocau, alguns dels camins rurals que discorren pel Parc Natural de la Serra Calderona.

També es dedicaran diners a l’adequació de camins a Vallanca, on també es rehabilitarà el mur de contenció de la carretera d’accés a la localitat, que va patir molts danys per les pluges i que ara es reforçarà; i a Torrebaja, que aprofitarà la subvenció per a rehabilitar els danys produïts en infraestructures i serveis municipals.

L’Ajuntament de Calles destinarà l’ajuda de la Diputació a reparar i condicionar les infraestructures de reg danyades per les precipitacions.

El mes de gener passat, la Diputació va aprovar un repartiment de 700.000 euros entre setze municipis per a ajudar-los a reparar els danys provocats per les pluges dels mesos de març, juliol i agost, que també afectaren vies de comunicació i infraestructures municipals. Els imports de les ajudes en aquella ocasió osciŀlaren entre els 10.000 i els 60.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 7 =