caixa popular

La Diputació destina 400.000 euros per a donar treball a majors de 55 anys a La Costera

Els fons d’aquest Pla d’Ocupació es distribuiran atenent al nombre d’aturats de cada municipi, amb l’objectiu que aquestes persones recuperen les expectatives de jubilació

La Diputació destina 400.000 euros per a donar treball a majors de 55 anys a La Costera
30/11/2017 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa García, han presentat recentment el Pla d’Ocupació de la corporació per a 2017-18, un programa bianual amb una dotació de 7,3 milions d’euros totals en tota la província de València, que facilitarà la creació d’al voltant de 1.000 llocs de treball i que té com a objectiu “ajudar als demandants d’ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació”.

Un pla que en el cas de La Costera distribuirà entre els 19 municipis que integren la comarca un total de 398.344 euros, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d’aturats que té cada municipi, sent Xàtiva, amb 1.357, la població amb major quantitat d’aturats d’avançada edat, que comptarà amb una subvenció de 53.452 euros enguany i un altre tant a principis de 2018.

Li segueixen Canals, amb 821 aturats i una subvenció per part de la corporació provincial de 33.919 euros, i Alcúdia de Crespins, amb 264 aturats i 13.620 euros. Ambdues ajudes es duplicaran el pròxim any, ja que l’aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries, una de quasi 200.000 euros a la fi d’enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

Les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) a nivell autonòmic i del Servei d’Ocupació Pública Estatal (SEPE) en l’àmbit provincial demostren que aquest col·lectiu de persones majors de 55 anys “ha resultat especialment castigat per la crisi, lligat a l’atur de llarga durada i vulnerable en la fase prèvia a una jubilació en la qual poden veure clarament minorada la quantia de la seua pensió”, segons ha explicat Jorge Rodríguez. Segons les dades de la EPA, s’estaria parlant d’un total de 58.800 majors de 55 anys en situació de desocupació a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de 2017.

Autonomia dels ajuntaments

L’estimació de l’àrea que dirigeix Conxa García és que amb aquest pla la Diputació facilitarà la creació d’un miler de llocs de treball per a majors de 55 anys en els municipis valencians, en funció de la durada i la categoria professional dels llocs de treball que habiliten els ajuntaments.

L’autonomia municipal torna a ser l’eix de la gestió de la Diputació, que situa com a beneficiaris d’aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d’un mínim de 3 mesos, 30 hores setmanals i salari mínim interprofessional.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + huit =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris