caixa popular

La Diputació de València se suma a les ordenances verdes amb el projecte europeu “Local4Green”

Bartolomé Nofuentes: “si aconseguim treballar tots amb les mateixes directrius, de manera coordinada, llavors aconseguirem aconseguir un model sostenible”

La Diputació de València se suma a les ordenances verdes amb el projecte europeu “Local4Green”
14/04/2018 -

La Diputació de València s’ha sumat al projecte europeu “Local4Green”, una iniciativa que pretén recolzar a les autoritats locals a implantar en els municipis europeus ordenances “verds” que potencien l’ús de les energies renovables.

Així ho ha explicat el diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, qui s’ha reunit amb aquest partenariat conformat per institucions públiques, universitats i associacions de nou països diferents.

“Que alguns municipis adoptem mesures ecològiques de manera individual, quan, possiblement, el veí no ho estiga fent, al final, no és una solució, però si aconseguim treballar tots amb les mateixes directrius, de manera coordinada, llavors, sí, així sí que aconseguirem realment aconseguir un model sostenible”, ha assenyalat.

I açò és exactament el que persegueix Local4Green, donar suport a les autoritats locals de tota Europa per a definir i implementar polítiques fiscals locals innovadores, destinades a promoure fonts d’energia renovable tant en el sector públic com en el privat i en les llars, principalment en el marc dels Planes d’Acció d’Energia Sostenible adoptats per les Autoritats Locals signants del Pacte d’Alcaldes.

Es tracta d’un projecte que es troba emmarcat dins del programa de la Comissió Europea per a la Cooperació Interregional entre països mediterranis Interreg MED i està dotat amb 1.71 milions d’euros, cofinançats pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i per l’Instrument d’Ajuda de Preadhesió(IPA).

Així, el projecte es desenvoluparà en àrees rurals de la zona mediterrània en les quals, a través de les seues polítiques fiscals locals, es pretén incrementar l’ús de fonts d’energia renovable.

Liderats per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el consorci està compost per l’Agència de Gestió d’Energia Intel·ligent de Malta, l’Agència d’Energia de Xipre, la Universitat de l’Algarve, l’Agència de Desenvolupament d’Autoritats Locals de l’Est de Tessalònica, l’Associació Regional de Ciutats i Municipis Anci Lazio, l’Institut de Construcció i Enginyeria Civil d’Eslovènia, l’agència Regional de l’energia del Nord-oest de Croàcia i l’Associació de Municipis d’Albània, l’Ajuntament valencià de Quart de Poblet i la Fundació Municipalista per la Solidaritat i l’Enfortiment Institucional (MUSOL) de Quart de Poblet.

“Made in med”

El diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, assistirà a les jornades “Made in med”, que se celebraran el 18 i 19 d’abril a Roma, i en les quals es tractaran les diferents iniciatives que s’han pogut dur a terme gràcies al programa Interreg MED.

Així, quasi un centenar de projectes es donaran cita en un workshop en el qual es treballarà entorn de tres àrees. En la primera, s’exposaran els aspectes tècnics de les iniciatives desenvolupades; en la segona, es plantejaran accions estratègiques que permeten aprofitar els resultats per a futurs projectes; i, finalment, seran les institucions públiques les que parlaran de les polítiques a emprendre per a incloure i aprofitar aquests programes.

“Es tracta d’una cita imprescindible en la qual posarem en comú projectes innovadors i ecològics, creant sinergies i aprenent d’iniciatives que ja estan en marxa, i des de la Diputació tenim l’obligació d’involucrar-nos i aprofitar totes aquestes oportunitats”, ha conclòs Nofuentes.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris