caixa popular

La Diputació de València se suma a la bioconstrucció amb un projecte basat en la reutilització de la palla d'arròs

El diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes: “hem de recolzar aquestes iniciatives tan innovadores, que aposten per la sostenibilitat i l’economia circular”

La Diputació de València se suma a la bioconstrucció amb un projecte basat en la reutilització de la palla d'arròs
26/03/2018 -

El diputat provincial de Projectes Europeus de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, s’ha reunit amb l’empresa valenciana de bioconstrucció Okambuva amb la finalitat de recolzar el seu projecte de construcció sostenible basat en la reutilització de la palla d’arròs.

Consistent en la reutilització de la palla d’arròs com a element de construcció, principalment com a bloc o fons per a emplenar murs, aquesta iniciativa destaca per basar-se en la sostenibilitat i l’economia circular.

El projecte ja porta 16 anys en marxa, des que en 2002 es va realitzar el primer contacte amb la palla d’arròs en l’Albufera. Recolzats per Acció Ecologista AGRO, es va crear el primer banc de palla d’arròs i es van dur a terme les primeres proves per a comprovar si es tractava d’un material vàlid per a la construcció.

Actualment, la iniciativa, que compta amb un equip format per tres arquitectes, un enginyer i una dissenyadora, és una realitat que cerca convertir la palla d’arròs en un material estàndard per a tot el sector de la construcció.

Així ho ha explicat Alejandro López, coordinador de formació i comunicació de l’empresa, qui ha assegurat que “així s’aprofita un material local que anava a ser cremat, la qual cosa significa tant una menor contaminació en el transport com solucionar la problemàtica que hi havia amb aqueixos residus”.

“Es tracta d’un procés en el qual, en totes les seues fases, hem pensat en la petjada ecològica: ens assegurem de la procedència de tots els materials, no es conrea a posta la palla d’arròs, sinó que es tracta d’aprofitar una deixalla…”, ha conclòs el tècnic.

A més, les característiques de la palla d’arròs resulten adequades per a la construcció d’edificis, destacant com a aïllant principalment i per la seua resistència.

Davant açò, el diputat provincial Bartolomé Nofuentes ha titllat la iniciativa de “brillant i innovadora” i ha assegurat que “des de la Diputació tenim i recolzarem aquests projectes que aposten per la sostenibilitat i l’economia circular, creant sinergies i acostant el finançament que Europa ens ofereix”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris