25n
25N
25N

La Diputació de València recolza a les Falles en el projecte europeu Carnval Project

València es converteix en amfitriona de l’última trobada del “Carnval Team”

La Diputació de València recolza a les Falles en el projecte europeu Carnval Project
23/03/2017 -

La Diputació de València continua el seu treball per a estendre la cultura valenciana més enllà de les nostres fronteres, en esta ocasió, col·laborant amb el “Carnval Project”, un projecte que aglutina a cinc països europeus, Alemanya, Itàlia, Eslovènia, Portugal i Espanya, amb l’objectiu de valorar les tradicions carnavalescas mentre es crea una identitat europea comuna.

En el cas de València, no obstant això, són les Falles les que s’han sumat a la iniciativa perquè, tal com expliquen des de l’organització, malgrat tenir una personalitat pròpia, comparteixen l’essència del carnestoltes amb la sàtira, la paròdia i la crítica en poder com a eixos imprescindibles.

Així, del 9 a l’11 de març, València va prendre el testimoni dels tallers que s’han realitzat en cadascuna de les 13 ciutats participants i que han tractat aspectes tan rellevants com la creació de sinergies entre les indústries culturals, la necessitat de realitzar una museïtzació interactiva o la construcció d’un turisme sostenible entorn de les festes.

En esta ocasió, durant les jornades es va parlar de la tecnologia aplicada als recursos patrimonials culturals, centrant-se en el modelat 3D; a més, es van analitzar els béns culturals immaterials europeus, així com el seu potencial turístic; i es va plantejar el desenvolupament de noves perspectives a Europa.

El diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, es va mostrar molt satisfet per la inclusió de la festa valenciana en “un projecte d’esta envergadura, en el qual es promouen les Falles, amb la seua pròpia identitat i característiques, mentre es posen en comú els aspectes compartits amb altres tradicions carnavalesques”.

En este sentit, Nofuentes va voler destacar les potencialitats del Carnval Projet, ja que “no solament es donen a conéixer per tota Europa les diferents festes, sinó que, a més, es posen en contacte les indústries culturals involucrades, creant sinergies i compartint coneixements i experiències que l’enriquiran”.

Durant les jornades, el “Carnval Team” també va poder conéixer la cultura fallera amb un tradicional recorregut en el qual es van veure els monuments, la Mascletá, un Castell i l’encés de llums, a més de visitar els museus fallers de València i Gandia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

museo prehistoria