La Diputació de València presenta el projecte europeu SimBioTIC contra el canvi climàtic

El palau dels Scala es converteix una setmana més en el fòrum de debat de projectes d'èxit com UrbanRec, finançat amb 8,62 milions de la Unió Europea

Guardar

SimBioTIC-semana-europea-regiones-diputación-valencia
SimBioTIC-semana-europea-regiones-diputación-valencia

L'Àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València, dirigida per Bartolomé Nofuentes, ha presentat el projecte SimBioTic contra el canvi climàtic, en el qual participa el municipi de Llíria, durant la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, en una jornada en la qual s'han explicat les vies de finançament que la Unió Europea proporciona a les iniciatives locals.

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha recordat que la Diputació vol implantar l'eficiència energètica en tots els municipis i «donar suport a les iniciatives que ja s'estan duent a terme per a poder estendre el projecte a tota la província». Nofuentes ja ha mantingut reunions amb l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, amb el fi d'assessorar el consistori sobre el finançament europeu a què SimBioTIC podria aspirar i els passos a seguir.

El diputat de Projectes Europeus ha posat l'accent en la necessitat que les entitats locals «s'acosten a Europa per a beneficiar-se de totes les vies de finançament, cosa que ens permetrà créixer i aprofitar tot el nostre potencial».  SimBioTIC és un projecte liderat per l'Institut Universitari de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (Ítaca) en el qual treballen conjuntament l'Ajuntament de Llíria i la Universitat Politècnica de València amb el suport de la Diputació, que vol lluitar contra el canvi climàtic amb de les noves tecnologies i l'eficiència energètica.

El catedràtic de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de València Javier Urchueguía ha sigut l'encarregat de presentar aquest projecte, que va nàixer el mes de juliol amb la firma d'un conveni marc de coŀlaboració entre la UPV i l’Ajuntament de Llíria. Urchueguía ha explicat que, amb l'intercanvi d'experiències en els camps de la docència i la investigació, els objectius que es persegueixen són previndre els incendis i aprofitar els recursos naturals per a reduir el cost energètic.

D'aquesta manera, amb l'ús de les tecnologies més avançades es vol millorar les infraestructures del municipi de Llíria, garantir un desenvolupament sostenible, incrementar la qualitat de vida dels ciutadans, una major eficàcia dels recursos disponibles i potenciar la participació ciutadana activa.

Entre les mesures desenvolupades, destaquen el monitoratge de la realitat energètica de la localitat per a poder avançar decisions estratègiques a nivell local. També s'aposta pel foment de l'ús de l'energia verda i una gestió sostenible dels recursos agroforestals per a reduir les emissions de CO2 i el risc d'incendis forestals.

 

UrbanRec per a la gestió de residus

En la jornada també ha participat Juan Viesca, de Finnova, qui ha parlat sobre fons europeus per a entitats locals, i representants del Consorci València Interior (CVI) per a explicar el cas d'èxit UrbanRec, un sistema integral ecològic i innovador de gestió de residus, en el qual participen vint institucions de set països amb una subvenció de 8,62 milions de la Unió Europea, entre les quals estan les empreses de la província Ecofrag, Delax i BPP, i la Diputació de València.

Destacats