25n
25N
25N

La Diputació de València i FLACSO Argentina ultimen el projecte d’investigació dirigit a joves en matèria d’Igualtat i TIC

La diputada de l’Àrea d’Igualdad i es reuneix amb Gloria Bonder, de FLACSO Argentina, per a l’impuls del projecte “Joves investigant Joves en el món digital: un programa d’investigació acció des de l’enfocament de gènere”

La Diputació de València i FLACSO Argentina ultimen el projecte d’investigació dirigit a joves en matèria d’Igualtat i TIC
01/12/2016 -

La diputada de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, s’ha reunit en el Saló de Reines de la seu de la institució provincial amb Gloria Bonder, qui dirigeix l’Àrea de Gènere, Societat i Polítiques de FLACSO Argentina i és Coordinadora de la Càtedra UNESCO Dona, Ciència i Tecnologia a Amèrica Llatina. El motiu fonamental de la trobada ha sigut ultimar detalls per a l’impuls del projecte de recerca ‘Joves investigant Joves en el món digital: un programa de recerca acció des de l’enfocament de gènere’.

Es tracta d’una iniciativa fruit d’un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per a fomentar el coneixement i estudi del comportament juvenil en matèria de gènere i noves tecnologies. “S’ha detectat en els adolescents un augment de l’assetjament i de violència de gènere a través de les xarxes socials. Per açò és important impulsar iniciatives com aquesta, perquè siguen els propis joves els que indaguen sobre aquestes qüestions”, ha assenyalat Isabel García.

El projecte se centrarà en la indagació d’experiències tant positives com a negatives, en l’ús de les TIC, en particular de les xarxes socials, per part de joves de tots dos gèneres entre 12 i 18 anys. Se sustentarà en un abordatge metodològic basat en la recerca per a la creació de coneixements en aquestes temàtiques, amb la producció de recursos de comunicació i educació elaborats des de la veu, els interessos i les necessitats dels mateixos joves.

“Es tracta que els joves s’interessen en la recerca en aquestes matèries, tant joventut com a gènere, brindant-los eines conceptuals i metodològiques bàsiques que permeten posteriorment l’elaboració de materials de divulgació”, ha assegurat Gloria Bonder. El projecte inclou un taller de formació i una fase de treball de camp en la qual es conformarà l’equip de recerca. Amb les dades que s’arrepleguen està prevista l’elaboració d’un informe, així com material digital que servisca per a la seua divulgació entre els propis joves.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =