25n
25N
25N

La Diputació de València garanteix la seguretat vial a Pedralba

Pablo Seguí: “La Diputació no es va a quedar de braços plegats a l’hora de prioritzar la seguretat i la comoditat dels usuaris”

La Diputació de València garanteix la seguretat vial a Pedralba
24/01/2018 -

La Diputació de València reforçarà la seguretat vial a Pedralba amb la instal·lació de semàfors intel·ligents que regularan el pas de tràilers i camions. Aquesta és la resposta de l’àrea de Carreteres a la situació de col·lapse que hi ha en la zona i que serveix per a donar resposta a uns veïns i veïnes que demanen solucions a l’espera que la Conselleria de Medi Ambient es pronuncie sobre el nou traçat de la variant que resoldria el problema de tràfic existent en la via.

“La Diputació no es va a quedar de braços plegats a l’hora de prioritzar la seguretat i la comoditat dels usuaris”, ha asseverat el responsable de Carreteres, Pablo Seguí. “Som plenament conscients que aquesta no és la solució definitiva i estem convençuts que Pedralba necessita una variant, però és la nostra obligació donar resposta als veïns i veïnes”, s’ha referit el diputat als usuaris que pateixen cada dia les condicions d’aquest tram de carretera que aguanta un tràfic per sobre dels 1.500 vehicles al dia.

Una solució global

La travessia de Pedralba en la carretera CV-377 ve definida per unes característiques geomètriques molt limitades que, unit a l’elevat trànsit de vehicles pesats i a la ubicació de la zona comercial i de serveis, fan que es produïsquen situacions problemàtiques en l’encreuament de dos vehicles, especialment els pesats. La instal·lació d’aquests semàfors pretén evitar per tant determinades situacions que en l’actualitat suposen un autèntic mal de cap per als conductors.

Amb aquesta inversió de 83.000 euros, la Diputació instal·larà un sistema làser d’última generació que detectarà el volum i tipologia de cada vehicle i evitarà que es produïsca el ‘col·lapse’ del tram, com quan dos camions travessaven la via al mateix temps. Ara, aquest làser intel·ligent escanejarà cada vehicle i detectarà quin és el volum màxim que aquest pot tenir sense que el tram quede bloquejat, enviant una ordre al semàfor contrari per a posar-se en roig, i el mateix al revés.

A més, mitjançant els mateixos contractes de conservació i manteniment i després de la fase de proves dels dispositius que han començat a instal·lar-se aquest mateix dimecres, es procedirà a la reurbanització del carrer per a habilitar una nova zona d’aparcament propera, alliberant així els marges de la travessia i oferint una alternativa que deixe la zona buidada, en perfectes condicions de trànsit, comoditat i seguretat vial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell