25n
Orgull
Orgull

La Diputació consulta als ciutadans per a millorar els seus programes de Benestar, Educació i Salut

Mercedes Berenguer: “L’objectiu d’aquestes trobades és conèixer el grau de satisfacció dels usuaris i arreplegar les seues aportacions per a millorar la qualitat de l’assistència que prestem”

La Diputació consulta als ciutadans per a millorar els seus programes de Benestar, Educació i Salut
06/11/2016 -

L’Àrea de Benestar Social, Educació i Salut, dirigida per Mercedes Berenguer, ha continuat aquesta setmana en la Mancomunitat de Camp de Turia amb les trobades amb representants polítics, tècnics i usuaris dels diferents programes de la Diputació per a “conèixer el seu grau de satisfacció i arreplegar aportacions que ens ajuden a millorar la qualitat de l’assistència que prestem des de les administracions públiques”, segons ha explicat la diputada. Es tracta d’una de les principals apostes de la nova Corporació per fomentar la participació activa dels ciutadans a l’hora de determinar i avaluar els serveis públics.

En aquestes trobades, que ja han reunit a veïns i professionals de les Mancomunitats de l’Horta Sud, Ribera Alta, Vall d’Albaida, Plana d’Utiel-Requena i la Mancomunitat Barri del Crist-Aldaia-Quart de Poblet, els tècnics de l’Àrea de Benestar Social han recopilat informació sobre la percepció dels ciutadans que es beneficien dels programes de la Diputació.

Les jornades de treball en les Mancomunitats s’organitzen en dues parts, buscant complementar les aportacions dels professionals i les dels usuaris, als qui Mercedes Berenguer assenyala com a “col·laboradors i no administrats”. D’una banda, els responsables de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació s’han reunit amb treballadors socials, psicòlegs i tècnics dels departaments d’assumptes socials dels ajuntaments, a més dels representants polítics. Així mateix, en les trobades també han estat els propis usuaris d’aquests serveis, com són les associacions de dones, mestresses de casa i pensionistes, entre uns altres.

Berenguer ha assegurat que tots ells “han participat en programes de la Diputació, per la qual cosa escoltar la seua opinió i saber en què podem millorar els nostres serveis ens permetrà fer un diagnòstic real i eficaç sobre el funcionament de l’Àrea de Benestar Social per a poder plantejar els ajustos necessaris de cara als programes del pròxim any”.

 

Eficiència i utilitat de les ajudes

La informació recopilada, a falta encara d’alguns altres encontres en les pròximes setmanes, serà analitzada i avaluada pels tècnics de la Diputació, que donaran a conèixer les principals conclusions a la fi d’enguany. Per a la diputada responsable de la gestió de l’Àrea de Benestar Social, Educació i Salut, aquestes propostes de millora “permetran reformular les nostres línies d’actuació, millorant les prestacions i sent, a més, més eficients en la distribució dels recursos públics”.

Berenguer ha destacat sobretot l’activitat que la Diputació realitza amb col·lectius de jubilats, associacions de dones, voluntariats i cooperatives de treball social, sectors als quals la Corporació provincial destina ajudes per a formació i el finançament de projectes que incideixen en la millora del benestar i l’apoderament de dones i majors, a més de facilitar la inclusió social dels col·lectius menys afavorits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + nou =