caixa popular

La Diputació ajuda als col·legis de Paterna a formar equips de mediació per a resoldre conflictes

La iniciativa, que s’inclou en el programa ‘Gestió del Talent’, està destinada a xiquets i xiquetes i adolescents de 5º de Primària a 4º d’ESO

La Diputació ajuda als col·legis de Paterna a formar equips de mediació per a resoldre conflictes
26/11/2017 -

L’Ajuntament de Paterna ha engegat la iniciativa ‘Convivimos en Paterna’, un projecte de mediació escolar que s’ha fet possible gràcies al programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València, amb el qual es pretén combatre els conflictes en les aules i dotar als estudiants d’eines per a poder resoldre les seues disputes pacíficament.

El diputat provincial de Projectes Europeus i responsable de l’àrea de Gestió del Talent, Bartolomé Nofuentes, s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Juan Antonio Sagredo, així com amb el tècnic i la jove postgraduada encarregats de la iniciativa per a conéixer de primera mà les accions que s’han dut a terme.

Així, Belén Bosch, postgraduada en Pedagogia, ha explicat que després de realitzar un primer diagnòstic per a conéixer la situació dels centres i dels i les menors al voltant d’aspectes de la convivència, s’ha dut a terme una formació destinada tant al professorat com als alumnes de 5º de primària a 4º de l’ESO.

L’objectiu que es persegueix és el de formar a l’alumnat en valors d’igualtat, diversitat sexual i interculturalitat, apostant per l’educació emocional i les habilitats socials. Així, a més de donar formació a l’alumnat voluntari per a formar part dels equips de mediació, s’han realitzat tallers de Resolució Pacífica de Conflictes per a tots i totes.

“En la segona fase del projecte, els equips començaran a treballar i es farà partícip a la resta de la comunitat, no solament als professors i professores i als pares i mares, sinó també s’estendrà fora de les escoles”, ha assenyalat Bosch.

Per la seua banda, Nofuentes ha destacat que “es tracta d’una iniciativa que millora la convivència i que pot acabar amb el bullying en les nostres aules”. “A més, ho faria involucrant activament a la nostra infància, fent-la més autònoma i donant-li eines perquè els xiquets i les xiquetes siguen capaços de resoldre els problemes sense recórrer a la violència”, ha conclòs.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 10 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018