La Diputació ajuda a Vallada a obrir el seu alberg després de 5 anys tancat per falta de recursos

Rodríguez: “Quan ens van presentar aquest projecte inacabat vam tenir clar que ajudaríem a Vallada a buidar la càrrega de la seua motxilla i afrontar el futur, engegant-ho per a generar ocupació”

Guardar

1_130
1_130

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dimecres l'alberg de Vallada, en el Paratge de les Ermites, que prompte oferirà als amants de la naturalesa 45 places de turisme d'oci, després d'haver sigut moblat i condicionat amb una inversió de 100.000 euros del Patronat de Turisme de la corporació provincial.

En paraules de Rodríguez, “des del moment en què ens van presentar el projecte d'aquesta infraestructura inacabada vam tenir clar que havíem d'ajudar a Vallada a oblidar la càrrega econòmica que tenia en la motxilla i afrontar el futur, i per a açò era fonamental engegar-la, amb l'objectiu de generar ocupació en aquestes zones d'interior i oportunitats perquè la gent es quede a viure en aquests pobles”.

Acompanyat per l'alcaldessa, María José Tortosa, i el diputat Pablo Seguí, el president de la Diputació ha recorregut les dues plantes d'un edifici que es va plantejar en un primer moment com a hotel i que, després de quedar desert el concurs per falta d'equipament, “ara podrà veure la llum com a refugi de muntanya en una zona d'un gran valor paisatgístic i mediambiental, sumant un recurs més a l'economia de Vallada amb una previsió de 100 pernoctaciones anuals per plaça”.

Una infraestructura de present i futur

Per la seua banda, l'alcaldessa ha destacat que “és molt important saber que la Diputació està ací per a no llançar la tovallola. El president ens va dir que estaria amb nosaltres com un aliat més, conscient de la delicada situació econòmica per la qual travessa el municipi, i ho està complint amb ajudes com aquesta per a poder obrir l'alberg, que és un recurs més per a l'economia de Vallada”.

L'allotjament “està orientat a grups d'excursionistes i visitants que cerquen gaudir de la muntanya en un entorn allunyat de massificacions i, a més de dinamitzar la zona a nivell turístic, serà un centre incentivador d'activitats en la naturalesa”, explica María José Tortosa, que ha posat en valor l'encant de les ermites, les coves visitables i el riu d'aigua salada que hi ha en una zona “ideal per a practicar senderisme, espeleologia i escalada”.

Tortosa ha afegit que la inversió de la Diputació per a moblar i equipar l'alberg “ha fet més atractiva la licitació, que a més ha comptat amb un estudi que garanteix la viabilitat de la concessió”. Un estudi que contempla sis treballadors per a l'alberg i preus assequibles per a aconseguir unes 4.500 pernoctaciones anuals, i que destaca l'escassa oferta d'aquest tipus d'allotjament en la comarca.

L'alberg de Vallada, que porta quasi 5 anys acabat i tancat davant la falta d'empreses interessades en la seua explotació, té en l'actualitat diferents candidates a gestionar aquest enclavament privilegiat en ple cor de la Serra Grossa, després de l'equipament aportat per la Diputació de València. Aquest allotjament de muntanya explicarà en el moment de la seua obertura amb 42 llits, 7 habitacions i servei de cafeteria-restaurant.

El triple d'inversions a Vallada

La inversió en l'alberg forma part del milió d'euros destinat per la corporació de Jorge Rodríguez a Vallada entre els anys 2016 i 2017, una aportació que triplica els 346.000 euros dels anys 2014 i 2015 i que, segons ha assenyalat el president “permet a les veïnes i veïns del municipi desenvolupar la seua vida on han decidit viure, amb noves oportunitats perquè la gent es quede on considera que està la seua casa”.

A aquest milió d'euros, amb el qual Vallada ha reurbanitzat carrers, reformat la escoleta infantil ‘Nanos petanos’, rehabilitat les seues instal·lacions esportives i protegit el marge dret del Riu Canyoles de possibles despreniments, entre altres actuacions, cal sumar els 400.000 euros que la Diputació té previst invertir enguany en el municipi, a través del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), el Pla de Camins, el Fons Valencià de Cooperació Municipal i una línia d'ajudes per a cobrir danys causats per les pluges.

L'alcaldessa, per la seua banda, ha manifestat que “Vallada és un poble honrat que té recursos i ganes de guanyar-se un futur basat en infraestructures útils que duren en el temps, i la Diputació de Jorge Rodríguez ens està donant eixa força per a seguir avant, enfront dels plans teledirigits d'altres èpoques, que estaven molt allunyats del que necessitava el nostre poble”.

Arxivat a:

Destacats