La Diputació ajuda a Llíria a organitzar un gran concert amb més de 500 músics d'orquestres valencianes

L'acord de col·laboració entre l'Ajuntament de Llíria i el districte pequinès de Pinguu ha permés convocar aquesta gran festa de la música amb intèrprets de diferents col·lectius musicals de la Comunitat

Guardar

bandas-de-muisica-en-lliria-foto_abulaila5
bandas-de-muisica-en-lliria-foto_abulaila5

La Diputació de València, amb el seu president Jorge Rodríguez al capdavant, s'ha sumat a la gran festa de la música de Llíria. La capital edetana ha congregat aquest dissabte a més de 500 músics d'instruments de corda en el 'String Instruments Fest', que han interpretat diferents peces sota la batuta del violinista Vicent Balaguer. Abans de començar l'acte s'ha guardat un minut de silenci en condemna per la mort de Caterina a Vinaròs a les mans de la seua exparella, el sisé cas mortal de violència de gènere registrat enguany a la Comunitat.

La corporació provincial ha ajudat Llíria a organitzar un esdeveniment musical que, en paraules de Jorge Rodríguez, "reflecteix de forma brillant el que suposa la música per als nostres municipis, no solament un senyal d'identitat, sinó un art i una vocació a la qual dediquen el seu temps milers de valencianes i valencians". "Poder gaudir amb la interpretació de l'Himne de l'alegria a càrrec de més de 500 músiques i músics d'aquesta terra és un espectacle grandiós que, encara que no tan multitudinari, tenim la sort de poder gaudir diàriament en els locals de qualsevol de les societats musicals de les nostres comarques", ha afegit Rodríguez.

Acompanyat per l'alcalde de Llíria, Manuel Civera, amfitrió d'un concert celebrat en el Pla de l'Arc amb la participació de la Jove Orquestra Primitiva i l'Orquestra del Conservatori de Llíria, la Colla de Dolçainers de la capital del Camp de Túria i l'Institut Confucio de la Universitat de València, a més dels intèrprets de desenes de bandes d'altres municipis, el president de la Diputació ha destacat la implicació de la corporació que presideix amb el col·lectiu musical valencià, en el qual s'inverteix cada any "una mica més de 3 milions d'euros entre ajudes per a instruments i partitures, subvencions per a adequació i millora de locals musicals i organització d'esdeveniments, com aquest en el qual s'han aportat 16.000 euros per al String Instruments Fest ".

Per la seua banda, l'alcalde de Llíria, Manuel Civera, ha mostrat la seua satisfacció per la repercussió d'aquest esdeveniment, inclòs en el programa de l'III Festival Internacional de Patrimoni, Gastronomia i Música de Llíria (Desenjazz), que "ha convertit el Pla de l'Arc i el nostre poble en epicentre de la música, posant de manifest una vegada més el gran impacte de les orquestres valencianes a nivell internacional i la rellevància de la tradició musical de Llíria".

400 instruments per a les escoles valencianes

La gran festa de la música de Llíria va més enllà del concert multitudinari del Pla de l'Arc, ja que les escoles valencianes es veuran beneficiades pel vincle establit entre l'Ajuntament edetà i el districte pequinès de Pinguu, amb la donació de 400 instruments de corda per part de la fàbrica xinesa Huadong Musical Instrument.

Els estudiants i músics de diferents escoles valencianes tindran al seu abast els 330 violins, els 40 violoncels i les 30 violes que Huadong ha donat a través de l'acord de col·laboració entre Llíria i Pinguu. Una iniciativa a la qual s'ha sumat la Fundació Bankia Escorta València, que donarà altres 40 instruments a les orquestres participants en un esdeveniment que ha comptat amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Destacats