25n
25N
25N

La Diputació ajuda a l’Ajuntament de Chulilla a transformar-se en Administració Electrònica

El diputat provincial Bartolomé Nofuentes felicita una “iniciativa sostenible que facilitarà els tràmits a la ciutadania”

La Diputació ajuda a l’Ajuntament de Chulilla a transformar-se en Administració Electrònica
19/10/2017 -

L’Ajuntament de Chulilla ha iniciat el seu procés de transformació per a convertir-se en una Administració Electrònica, aprofitant el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València.

El diputat provincial Bartolomé Nofuentes, que lidera l’àrea de Gestió del Talent, s’ha reunit, dins de la ronda de visites que ha iniciat amb els 222 municipis adscrits al programa, amb la jove postgraduada que ha desenvolupat la iniciativa, Tania Rosello, i els responsables municipals del projecte.

Durant l’encontre, Tania, titulada en Gestió Turística, ha explicat el treball que ja s’ha completat, així com la següent fase que podrà dur-se a terme gràcies a la pròrroga que els ha concedit la Diputació de València.

“Hem realitzat un estudi dels tràmits existents per analitzar la viabilitat i la seua importància i assenyalar aquells més idonis per a començar a digitalitzar-los. Ja hem pujat els tres primers a la seu de la GVA i continuarem incorporant la resta”, ha explicat la postgraduada.

Quant al següent pas, Tania ha assenyalat que “faltaria incorporar el gestor d’expedients. De moment, hem creat PDF’s emplenables, que poden contestar-se online, però que cal descarregar per a imprimir-los i portar-los a l’ajuntament. Amb el gestor, tot podria fer-se des de l’ordinador”.

Es tracta d’un projecte que Nofuentes ha destacat que “aposta per la digitalització en un municipi de menys de 700 habitants, la qual cosa suposa un desafiament per acabar amb la bretxa digital existent i seguir les línies establides per Europa”.

“A més, es tracta d’una iniciativa sostenible que reduirà la despesa de paper i facilitarà els tràmits a la ciutadania”, ha conclòs el diputat.

Paral·lelament a l’execució pràctica, s’ha redactat un document que inclou una descripció de la E-Administració, dins del marc europeu, així com una anàlisi de la situació existent a Chulilla en referència a l’administració electrònica i a la web de l’Ajuntament.

El treball s’ha realitzat en col·laboració amb els informàtics de la Mancomunidad de la Serranía, els qui s’han encarregat de la part tècnica del projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell