caixa popular

La Diputació ajuda a la Federació de Pilota a celebrar el seu gran dia amb el protagonisme de les dones

García destaca que “el treball de la Federació és admirable i ha de seguir aquest camí, defensant les nostres tradicions i reivindicant el paper de la dona en tots els estaments de la pilota”

La Diputació ajuda a la Federació de Pilota a celebrar el seu gran dia amb el protagonisme de les dones
23/09/2017 -

La plaça de l’Ajuntament de València acull aquest diumenge una gran jornada de pilota valenciana amb motiu del seu gran dia, per a açò tenen preparades diferents partides i activitats organitzades per la Federació de Pilota, on estaran presents tots els estaments d’aquest esport tradicional valencià: escoles, falles, clubs, jugadors i jugadores, entrenadors i la selecció.

Aquest esdeveniment, organitzat per la Federació de Pilota Valenciana, va nàixer com una iniciativa per a reivindicar l’esport autòcton i de tradició. En els últims anys s’ha convertit en el dia en el qual tots els estaments de la pilota valenciana es reuneixen per a compartir una jornada festiva i de reconeixement cap a les persones, organismes i institucions que més han treballat per la seua promoció, cura i difusió, entre les quals es troba la Diputació de València.

La titular d’Esports de la Institució provincial, Isabel García, participarà en aquesta jornada festiva on es posarà de manifest la incorporació de la dona a aquest esport tradicional. En paraules de García, “el treball de la Federació és admirable i ha de seguir aquest camí, defensant les nostres tradicions i reivindicant el paper de la dona en tots els estaments de la pilota valenciana”.

Durant el matí tindran lloc diferents partides, lliurament de premis, diversos tallers per als més xicotets, animació i activitats lúdiques. A les 9.30 haurà partides d’exhibició femenines, d’escoles de pilota i de falles. A les 10.15 h tindrà lloc una partida de raspall adaptat, per a donar visibilitat a l’esport inclusiu. De 10 a 12 h es lliuraran els trofeus dels XXXV Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de pilota valenciana, amb l’assistència de totes les escoles participants.

A partir de les 11 h està prevista l’exhibició de joc internacional amb la participació de la selecció femenina sub-17 i sub-19. A les 12 h es lliuraran els Premis Anuals de la Federació de Pilota Valenciana en el Saló de Cristall de l’Ajuntament. Per a finalitzar els actes, a les 12.15 h es disputarà una gran partida de pilota de llargues amb la selecció valenciana sub-19 contra Benidorm.

El president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, ha recalcat el gran valor d’aquest dia, dins del calendari de la Federació, i com a exaltació de la Pilota Valenciana. “Com a entitat hem d’emfatitzar el valor de la Pilota des de la seua diversitat. Som moltes modalitats les que englobem, amb les seues competicions i les seues activitats, i totes elles fan el conjunt que denominem Pilota Valenciana, ple de riquesa i valor històric i cultural”, ha comentat.

Estreta col·laboració entre Diputació i Federació

Fa més de 30 anys que la Diputació de València ve destacant com un dels principals col·laboradors de l’entitat federativa. A causa del gran nombre de categories, per l’augment cada any de la població valenciana representada i els equips participants, a la Federació li resulta complicat fer front a les seues despeses, i ací és on juga un paper fonamental la Diputació, a l’hora de subvencionar els diferents trofeus.

Solament enguany, la Corporació provincial ha destinat 450.000 euros per al desenvolupament d’activitats, entre les quals destaquen competicions de tecnificació tant femenines com a masculines, competicions de clubs i competicions d’escola de pilota on es realitzen campionats de totes les modalitats oficials.

La Diputació també col·labora en la preparació de seleccions; concentracions de les seleccions absoluta i inferiors (sub-15, sub-17 i sub-19) masculines i femenines; esdeveniments especials com la setmana de la dona pilotari o la trobada basca valencià masculí i femení; i trobades de dones en les diferents poblacions i raspall adaptat.

Les dones protagonistes en el Dia de la Pilota

En els últims anys les dones cada vegada participen més activament en les diferents competicions, i en la XXVI edició del Dia de la Pilota, estaran molt presents en les partides d’exhibició i en les diferents activitats que s’han programat per a aquest gran esdeveniment esportiu.

Quasi 100 jugadores participaren en les exhibicions de raspall o de joc internacional, en les quals competiran les campiones d’Europa sub-19. Participaren jugadores de més 20 entitats esportives; Laguar, Beniarbeig-El Verger, Moixent, Borbotó, Marquesat, Sella, Oliva, Quatretonda, Castelló de la Plana, Algimia, Baronia, Rafelbunyol, Bicorb, Tavernes Blanques, Beniparrell, Faura, Montserrat, Alquería Asnar i moltes escoles-falles de la ciutat de València.

També es reconeixerà el treball i esforç de la dona en les diferents competicions. Mar Giménez serà premiada com a millor pilotari de la temporada 2016-2017. Ana Belén Giner rebrà el guardó a la millor entrenadora de la temporada passada. I el club de pilota Carraixet de Tavernes Blanques, un club presidit per dones, serà reconegut pel seu gran treball de promoció d’aquest esport tradicional.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats