25n
25N
25N

La dansa valenciana, protagonista en l'inici de la temporada de primavera

La dansa valenciana, protagonista en l'inici de la temporada de primavera
20/03/2017 -

La temporada de primavera comença en l’Institut Valencià de Cultura amb la dansa com a protagonista. Aquest cap de setmana arriben dos espectacles de dansa als teatres Principal i Rialto: en el primer, el Ballet Flamenc d’Andalusia presenta el seu últim espectacle, acabat d’estrenar en el Festival de Xerés ‘Aquel Silverio’, i al Rialto serà la companyia Eva Bertomeu Dansa amb el seu últim espectacle ‘El buit ple’.

El pròxim cap de setmana, del 30 de març al 2 d’abril, serà el Ballet de la Generalitat qui pose en escena ‘El cant del cos’, al teatre Rialto. Tot això com a bestreta del que es podrà veure la primera setmana d’abril al festival Dansa València.

El festival Dansa València, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, oferirà al públic valencià les propostes coreogràfiques més representatives del panorama nacional: un total de tretze companyies, sis d’aquestes valencianes: Otra Danza, Taiat Dansa, Titoyaya Danza, Cia Maduixa, A tempo dansa i el Ballet de la Generalitat.

A aquestes se suma el director de La Veronal, Marcos Morau, natural d’Ontinyent. La companyia presentarà el seu espectacle ‘Voronia’ al teatre El Musical, que enguany s’uneix a Dansa València amb una de les companyies espanyoles més presents i reconegudes al circuit europeu. Marcos Morau va rebre el Premi Nacional de Dansa en 2013.

La companyia elxana Otra Danza, una de les companyies valencianes més consolidades en el panorama nacional, celebra el seu 10é aniversari amb l’espectacle ‘Sacra’, que s’inspira en una de les primeres peces creades per la seua directora, Asun Noales.

Les valencianes Meritxell Barberá i Inma García, al capdavant de Taiat Dansa, presenten l’estrena absoluta del seu últim treball coproduït amb Las Naves. Espai d’innovació i creació: ‘Still Life’.

Una altra estrena absoluta del festival serà el de la companyia de Vila-real A Tempo Dansa, dirigida per Pepa Cases, també amb 10 anys de trajectòria. En el seu espectacle ‘De traca’, els ingredients principals són la participació de la pública i l’olor de pólvora.

Titoyaya Dansa és una altra companyia alacantina que celebra 10 anys d’activitat continuada. El seu director, Gustavo Ramírez Sansano, treballa amb nombroses companyies internacionals com a coreògraf invitat i gaudeix d’un merescut prestigi. El seu espectacle ‘Lluita’ és una coproduccio? amb l’Institut Valencia? de Cultura en què tres creadors ofereixen la seua visió de la lluita: Daniel Abreu (Premi Nacional de Dansa 2014), Eduardo Zu?n?iga i el mateix Gustavo Ramírez.

Una altra de les companyies valencianes que és referent ja imprescindible en l’escena nacional, és Maduixa, que estarà en Dansa València amb el seu espectacle “Mulïer”, guanyador del Premi Moritz de la Fira de Tàrrega 2016, guardó que premia la millor estrena d’arts escèniques de carrer no convencional.

I el Ballet de la Generalitat estarà present a la plaça del Patriarca amb ‘El cant del cos’, coreografiat per Amaury Lebrun, una peça que mostra com el gest quotidià es pot convertir en dansa i emocionar-nos.

A més, el teatre Rialto acollirà la plataforma d’internacionalització de la dansa valenciana, ‘Missió Inversa’, organitzada per AVED (Associació Valenciana d’Empreses de Dansa), amb la col·laboració de CulturArts, l’IVACE i la SGAE, amb la qual es busca l’impuls internacional de les companyies valencianes.

Sharon Fridman, Antonio Ruz, Roser López Espinosa, Elías Aguirre, Paula Quintana y Marco Vargas i Chloé Brlé completen el cartell del festival que se celebrarà del 6 al 9 d’abril als teatres Principal, Rialto, El Musical, la sala Matilde Salvador i la plaça del Patriarca, i que mostrarà la programació representativa del panorama coreogràfic espanyol més actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =