25n
25N
25N

La Cultura inunda les xarxes socials de l'Ajuntament de Torrent durant el cap de setmana

La Cultura inunda les xarxes socials de l'Ajuntament de Torrent durant el cap de setmana
11/05/2020 -

La pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Torrent es va convertir en un escenari online al qual van pujar cantants locals per a portar les seues veus i la seua música en directe a tots els racons i llars de la ciutat. Aquesta agenda musical ha estat el colofó final per a tancar la programació d’activitats online que el consistori ha estat realitzant des que es declarés l’estat d’alarma per la COVID -19. D’aquesta forma, Juanjo Pérez, Ina Martí, Pascual Andreu, Saray García i Raúl Ogalla van emocionar a tots els torrentins i torrentines que no van dubtar a fer els seus comentaris donant l’enhorabona als artistes.

L’encarregat de donar el tret de sortida va ser Juanjo Pérez, que el dissabte a la tarda es va lliurar amb la seua guitarra i va oferir un repertori molt variat, entre el qual s’incloïa Bells moments o el tema que ha compost especialment per a aquests dies i que porta com a títol Quan podré veure’t dormir, dedicada a tot el personal sanitari que dia a dia surt de la seua casa per a lluitar pels altres. El cantautor també va parlar sobre Músics per la salut, fundació on col·labora, relatant la seua experiència als hospitals on toca cançons per a animar i fer costat a les persones malaltes i on sol cantar la coneguda cançó Ni tu ni ningú, d’Alaska, que no va faltar en aquest concert online.

D’altra banda, la tarda del diumenge es va iniciar amb l’espectacle d’Ina Martí que, acompanyada al piano per Enric Murillo, va cantar cançons del seu disc Així, que posa veu a la poesia valenciana i que va ser presentat a la Casa de la Cultura de Torrent el passat estiu; també de l’espectacle Paraula de dona. Ina també va interpretar el poema de Pomell de dolor, de Maria Ibars, o el poema que va escriure Mireia Calafell per a l’antologia “Autisme trenquem el silenci a la paraula”.

La música, aquesta vegada clàssica i lírica, va continuar de la mà de Pascual Andreu i Saray García, que amb les seues increïbles veus van arribar al cor de tots els espectadors, rebent aplaudiments virtuals i fins i tot des dels balcons dels seus propis veïns. Com a homenatge i record a les festes que no han pogut celebrar-se a causa de la situació de coronavirus, Pascual i Saray van fer un repàs musical per les festes de les Falles, la Setmana Santa o l’Enrramà, cantant El faller, el Panis Angelicus o Deixa que isca la lluna. Igualment, entre el repertori, va haver-hi un espai dedicat a totes les famílies i amics que durant aquests dies estan separats i que tantes ganes tenen de reunir-se, amb Piensa en mi, tema del musical El Fantasma de l’Òpera. També es van animar amb Quizas, quizas, quizas, concloent amb Fantasia.

Finalment, va anar Raúl Ogalla el que va tancar aquesta sèrie de concerts. El torrentí que va ser concursant del programa La teua cara no em sona encara, es decante per un repertori molt variat i que va encantar a totes les persones que estaven seguint la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Torrent. Acompanyat de la seua simpatia, va començar amb una facècia per a animar la tarda i li van seguir Què demanes tu?, o No deixes de somiar. A més, com no podia ser d’una altra manera, Raúl, que va recordar el seu Tribut a Manuel Carrasco en la plaça de la Llibertat de les festes patronals de la capital de l’Horta Sud de 2018, es va animar i va cantar el tema Presó esperança, compost pel mateix Carrasco i dedicat a tot el personal sanitari i a les persones que estan treballant pels altres durant aquests dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 8 =