caixa popular

La cultura com a element dinamitzador en una València de pobles

La cultura com a element dinamitzador en una València de pobles

València és una ciutat territorialment plural. Ens agrada la seua varietat de llocs i ens enorgullim de la riquesa que aquests posseeixen per ells mateixos i també de la riquesa que tots ells aporten al conjunt de l’urbs.

Prova d’aquesta riquesa, són els pobles que, distribuïts entre el nord, l’oest i el sud, nodreixen el nostre territori. El Saler, Pinedo, Benimàmet, Massarrojos, Castellar, Perellonet, La Torre… efectivament València són els seus habitants, els seus barris i també els seus pobles.

Però açò, que resulta senzill d’advertir, no ha suposat sempre una aposta equilibrada per part de les administracions públiques.

Fins a l’arribada del Govern de Joan Ribó, la distribució dels recursos al llarg de la ciutat, no semblava valorar a totes i tots per igual. En totes les matèries, es podia percebre aquest desequilibri envers els nostres pobles: manques en el transport, en els serveis més necessaris, en l’arribada de les comunicacions… i com no, evidentment, en l’oferta cultural i les seues infraestructures.

La cultura és llibertat. La cultura és democràcia. La cultura és igualtat. Una societat sense cultura és una societat pobra, buida, apagada. La cultura, entesa en les seues múltiples variants i possibilitats, és la llum que guia a la societat per a avançar, per a créixer, per a trencar barreres i prejudicis. Però la dreta, açò, no ho va entendre quan va governar. Un més dels errors passats de la dreta, que des del Govern de la Nau estem corregint.

La nostra aposta és ferma i clara, i el seu màxim exponent, pren nom en el projecte, que ara viu la seua segona edició, Cultura als Pobles. Una iniciativa que està eliminant desigualtats, acostant la cultura a totes i tots els ciutadans, independentment d’on visquen. Perquè qüestions tan circumstancials com el lloc de residència, no poden determinar el dret a accedir a la cultura.

Cultura als Pobles és ja una realitat feta possible per l’Ajuntament de València. Una realitat que no solament es basa en la democratització i la descentralització de les activitats culturals, sinó que també, i no menys important, pretén assentar unes bases sòlides per a la posada en valor dels professionals que ho fan possible.

Des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals apostem per un treball conjunt amb les entitats, agents culturals i representants veïnals, amb la finalitat de realitzar programacions d’interés, ajustades a les característiques demogràfiques de cada poble, de qualitat i que donen cabuda a totes les expressions artístiques que es generen en la ciutat.

En la campanya del 2018 que en aquests moments es troba en marxa, Cultura als Pobles arribarà a tots els pobles de València, la qual cosa suposa posar la cultura a l’abast de més de 43.000 persones.

Una campanya que va nàixer l’any passat amb un total de 48 activitats i més de 200 professionals i que, en aquesta segona edició, ha crescut fins a les 64 activitats i més de 400 professionals, que duen a terme la seua activitat en els carrers i places, salvant la manca d’infraestructures, mitjançant la utilització de l’espai públic.

Una raó més per a conéixer la riquesa i diversitat de València a través dels seus pobles, de la seua cultura, dels seus professionals i un camí cap a la igualtat de drets i oportunitats, que només el govern encapçalat per Joan Ribó s’ha atrevit a recórrer amb pas ferm i decidit.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 3 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC