25n
25N
25N

La Cremà 2021

La Cremà 2021
01/02/2018 -

Què és la Cremà?

La cremà posa fi als monuments fallers de l’any. Cada 19 de març, dia de Sant Josep, marca un dels dies més esperats per als fallers i les falleres, la cremà dels seus monuments. Després de 4 dies on els monuments han eixit als carrers de moltes ciutats valencianes, les flames els posaran fi per a tornar a renovar el cicle.

Quan es cremen les falles infantils?

Fallas 2017La cremà és l’últim acte de la setmana gran fallera on totes les comissions falleres cremen els seus monuments. El primer d’ells és la falla infantil. La cremà infantil comença a les 22:00 de la nit en totes les falles. La falla infantil guanyadora del Primer Premi de Secció Especial es crema a les 22.30 hores i finalment, la falla infantil de l’Ajuntament de València a les 23.00 hores.

Quan es cremen les falles?

En el cas dels monuments grans, la cremà de les falles grans té lloc a les 00.00 hores en totes les seues comissions. El foc posa el punt final a tots els monuments grans de tota la ciutat. La falla guanyadora del primer premi de Secció Especial es crema a les 00.30 hores i finalment, arriba el torn de la Falla Gran de l’Ajuntament de València a la 01.00 hores.

Precisament la cremà posa fi a la setmana gran i el foc és el protagonista. En totes les falles, la cremà arranca amb la traca i un particular castell que marca l’inici de la fi de cadascun dels monuments fallers. Les flames cremen totes les paròdies i tot l’art dels monuments fallers per a donar començament a les Falles de l’any següent.

Més informació: Falles 2021

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + nou =