25n
25N
25N

La COVID-19 no disminuix la intensitat de la neteja dels solars per part dels servicis municipals

La COVID-19 no disminuix la intensitat de la neteja dels solars per part dels servicis municipals
11/07/2020 -

L’Ajuntament de València ha fet balanç de la neteja de solars per part dels servicis municipals en el primer trimestre de 2020 (de gener a juny), en el qual es mostra que la pandèmia de la COVID-19 no ha minvat la intensitat en la neteja d’aquests solars. En concret s’han netejat més de 5,8 milions de m², xifra molt similar a la dels semestres anteriors i precedents a la irrupció del coronavirus. El vicealcalde i regidor de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic, Sergi Campillo, ha remarcat que “netegem els 1.900 solars que tenim a càrrec de l’Ajuntament entre dos i tres vegades a l’any”, una xifra amb la qual ha avançat que “a final d’any acabarem netejant uns 11 milions de metres quadrats”.

En l’informe del consistori s’observa com al llarg del primer semestre de 2020, i malgrat la incidència de la COVID-19 en la gestió d’aquest servici públic, el balanç de solars netejats per l’Ajuntament de València o bé pels seus propietaris aconsegueix la xifra de més de 5,8 milions de m² de solars públics o d’ús públic així com zones pendents d’urbanitzar. Unes dades molt semblants als dels semestres anteriors al coronavirus i que suposaran a final d’any segons Campillo “més d’11 milions de m² netejats, ja que tenim 1.900 solars”, la qual cosa demostra que “malgrat la pandèmia de la COVID-19 no s’ha disminuït la intensitat”, ja que l’any 2019 es van netejar 11,5 milions de metres quadrats.

De manera complementària, el vicealcalde i regidor de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic ha apuntat que “hem obert 111 expedients a propietaris privats perquè netejaren els seus solars”, dels quals un total de 49, que es tradueixen en una superfície total estimada de més de 25.000 m², “ja han netejat els seus solars”. Així mateix, Campillo ha especificat que s’han realitzat un total de 22 neteges de solars per execució subsidiària municipal perquè “els propietaris i les propietàries no han respost als nostres requeriments” i que han suposat una despesa mitjana per actuació de 888,11 euros per solar i, per la qual cosa es preveu, un ingrés total de 19.538 euros per a cobrir els costos municipals d’aquesta execució subsidiària.

En un altre ordre de coses, Campillo ha assenyalat que “hem iniciat 7 actes d’infracció als propietaris que no accedeixen a netejar els seus solars” per incomplir l’Ordre Municipal de neteja del solar. Unes accions que ha manifestat que “s’estan tramitant en el servici de procediment sancionador”. El consistori, en el pressupost vigent de 2020, destina a la neteja tant de solars municipals com de zones pendents d’urbanitzar vora un milió d’euros, concretament 850.106,4 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 4 =