25n
25N
25N

La Costera renova i millora l'accessibilitat dels seus centres públics amb ajuda de la Diputació

Els municipis de la comarca inverteixen més d’1,3 milions d’euros en obres que s’executaran en 2018, com l’adequació de l’antiga Casa de la Cultura de Canals com a centre de formació d’adults

La Costera renova i millora l'accessibilitat dels seus centres públics amb ajuda de la Diputació
28/12/2017 -

Els municipis de La Costera invertiran 1.361.622 euros del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS 2017) de la Diputació de València en obres que s’executaran al llarg de 2018. En el llistat de projectes proposats pels ajuntaments, als quals la corporació que presideix Jorge Rodríguez concedeix autonomia per a decidir les actuacions que necessiten els seus veïns, destaca una important aposta per l’adequació d’edificis municipals i la reurbanització de vies públiques.

En total han sigut més de 20 milions d’euros els que s’han repartit per tota la província a través d’aquesta línia d’ajudes, la tercera d’aquest tipus aquesta legislatura. La Diputació compleix així amb una reivindicació històrica en matèria de finançament: tots els municipis valencians podran “assumir competències i demostrar la seua responsabilitat en resposta a l’autonomia que sempre diem que han de tenir”, ha defensat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez.

En el cas concret de la Costanera, una porció substancial dels fons, al voltant de 378.385 euros, aniran destinats a l’adequació d’edificis públics, com és el cas de l’obra que s’executarà a Canals amb un pressupost de 123.840 euros, que es destinarà a l’adaptació de l’antiga Casa de la Cultura Ca Paquita la Moruna com a centre de formació de persones adultes.

De la mateixa manera, Vallada reservarà 86.604 euros a la millora de l’accessibilitat i infraestructura del paratge de les Ermites; Moixent dedicarà 53.420 euros a la restauració de l’edifici municipal per a usos múltiples; Torrella invertirà 48.862 euros en la millora d’aïllaments i acabats de la Casa de Cultura; Llanera de Ranes invertirà 39.559 euros en la reforma integral de les oficines de l’ajuntament; i el Genovés destinarà 26.100 euros a la millora de l’accessibilitat en el Museu de la Pilota i la substitució de finestres en aules de primària del CEIP Mare de Déu dels Desemparats.

Així mateix, una altra de les principals àrees a les quals es destinaran els fons del IFS de la Diputació a La Costera serà la de la reurbanització de vies públiques. Un exemple és el de Xàtiva, que dedicarà 154.474 euros al desenvolupament del Pla de Sostenibilitat d’Infraestructures, amb el qual es milloraran els accessos i l’entorn del camp de futbol ‘La Murta’, així com la cura de les infraestructures municipals, manteniment de camins i jardins, projecte que ha permés la contractació de 12 persones.

Criteris clars i objectius

Aquest tercer pla IFS va ser aprovat en el mes de juliol i els ajuntaments van tenir de termini fins al passat dia 20 de setembre per a presentar els projectes a executar en cadascuna de les localitats de les comarques valencianes que complisquen amb el requisit de tenir menys de 50.000 habitants. Els criteris a l’hora de determinar el repartiment de fons han sigut els mateixos que es van emprar en el pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).
D’aquesta forma, a cada municipi li ha correspost una quantitat fixa i una altra variable en funció de criteris com el nombre d’habitants, que pondera un 30%; el cost efectiu dels serveis; la superfície (10%); la taxa de desocupació (10%); els nuclis de població separats, com a llogarets i pedanies (4%); i la pertinença al Pacte d’Alcaldies amb actuacions contra el canvi climàtic (3%).

La intenció d’aquest pla torna a ser, per tant, la de reforçar l’aposta de la Diputació de València per dotar d’autonomia als alcaldes i alcaldesses de la província, que són, com assegura el president de la corporació provincial, “els que millor coneixen les necessitats dels seus veïns”. “Amb aquest nou model de repartiment d’ajudes, en aquesta diputació s’ha acabat amb els plans teledirigits que estaven al marge de criteris reals i objectius”, ha destacat Rodríguez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 4 =

bombers
bombers