25n
25N
25N

La Costera disposarà de 40 noves places públiques d’atenció a persones majors

Maria Josep Amigó: «La posada en funcionament d’aquests serveis està fent possible la creació de places públiques en centres socials de les comarques valencianes per primera vegada en els darrers 20 anys»

La Costera disposarà de 40 noves places públiques d’atenció a persones majors
03/01/2018 -

La Diputació de València dotarà la comarca de la Costera amb prop de mig centenar de noves places de titularitat pública per a l’atenció de persones majors, a través de la construcció d’un Centre de Dia a la localitat de la Font de la Figuera. La Corporació provincial destinarà a fer realitat aquest projecte d’àmbit comarcal una inversió que ascendeix fins el 1.322.856 euros durant els exercicis 2018 i 2019, gràcies al segon programa de col·laboració en matèria d’infraestructures socials subscrit per la mateixa Diputació de València, la Generalitat Valenciana i els ajuntaments.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha incidit en que la posada en funcionament d’aquests serveis «està fent possible la creació de places públiques en centres socials de les comarques valencianes per primera vegada en els darrers 20 anys». En aquest sentit, ha subratllat que junt al centre de la Font de la Figuera, també es treballa en incrementar el nombre d’infraestructures socials a les comarques de l’Horta Nord, l’Horta Sud, el Racó d’Ademús, La Serrania i la Vall d’Albaida amb una línia pressupostària global d’11.019.428, que sumats als prop de sis milions d’euros invertits en 2017, «permetrà la creació de més de 500 noves places públiques en centres socials d’abast comarcal, distribuïts territorialment per 10 comarques diferents de la demarcació de València».

Així mateix, Maria Josep Amigó ha valorat la materialització d’aquest programa de «modèlic» pel que fa «a la col·laboració insterinstitucional: els Ajuntaments posen el sòl o els edificis municipals a rehabilitar; la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives estableix les prioritats a partir de criteris objectius i s’encarrega de cobrir les despeses derivades del funcionament dels centres; mentre que la Diputació finança la seua construcció».

Precisament, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que el principal objectiu que persegueix aquesta col·laboració rau en «crear una xarxa pública potent, amb serveis de qualitat arreu del territori valencià per assolir un veritable sistema de serveis socials». Per tal de que aquesta xarxa siga una realitat, Oltra ha defensat que «la col·laboració entre les diferents administracions resulta fonamental per poder atendre a les persones i, més en concret, a les més vulnerables després d’una paràlisi de dues dècades on els governants tenien altres prioritats».

Per a la planificació i construcció dels nous centres socials, Mónica Oltra ha detallat que «s’han considerat criteris tècnics». En aquest sentit, ha apuntat que s’ha prestat atenció al llistat de necessitats municipals i comarcals; al grau de desenvolupament del projecte per part dels municipis «per tal d’afavorir la seua celeritat i posada en funcionament»; la titularitat municipal del solar o de l’edifici a rehabilitar; el compromís de tenir una vocació comarcal; que la seua ubicació compte amb bones comunicacions i dispose de serveis bàsics propers; a més de criteris com l’atenció a les zones amb infradotació per causa de baixa densitat de població i demogràfics. De la mateixa manera, Oltra ha incidit en que mitjançant aquest programa es pretén també «coordinar les activitats relacionades amb la inversió pública en infraestructures socials per evitar la dispersió i pal·liar el despoblament, a més d’aconseguir una major eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials».

Centres de servei comarcal

En concret, dels 11.019.428 euros contemplats en aquest segon programa bianual (2018-2019) de col·laboració en matèria d’infraestructures socials, 1.322.856 euros es destinaran a la construcció d’un Centre de Dia per a persones majors en la Font de la Figuera (la Costera), dotat amb 40 places. Es comptarà amb altres 3.706.437 euros per a un nou Centre de Dia per a persones majors en Meliana (Horta Nord) amb una disposició d’entre 60 i 100 places. S’invertiran 816.441 euros en la rehabilitació d’un edifici municipal en Ademús (Racó d’Ademús) que albergarà un Centre de Dia per a persones majors (35-40 places) i un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional.

La localitat d’Agullent (Vall d’Albaida) comptarà amb 600.615 euros per a la construcció d’un Centre de Dia per a persones majors, el qual disposarà de 25 noves places. De la mateixa manera que Aras de los Olmos (La Serrania) rebrà 177.143 euros per a la rehabilitació d’un edifici de titularitat municipal que albergarà un centre social multifuncional per a persones majors de 65 anys que viuen soles. Mentre que Mislata (l’Horta Sud) comptarà amb 4.395.938 euros per a sufragar el projecte de rehabilitació de l’antic Hospital Militar, el qual acollirà una residència de tercera edat dotada amb 40 places i un Centre de Dia habilitat per a 60 persones.

El conjunt d’aquestes infraestructures s’uneixen a les finançades durant el l’exercici 2017 per valor de 5.589.725 euros. Aquest és el cas del projecte per a la construcció del Centre de Dia de malalts mentals i el Centre d’Integració i Rehabilitació (CRIS) de Carcaixent, el qual es troba actualment en procés de licitació. La residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual de Paterna, que en aquests moments es troba en fase d’adjudicació. El projecte de residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual i Centre de Dia de Sueca, del qual actualment s’estan elaborant els plecs de licitació. I, finalment, el Centre de Recepció de menors de Llíria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 16 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa