25n
25N
25N

La Conselleria d'Habitatge adjudica a Aldaia vuit habitatges en règim de lloguer social

La Conselleria d'Habitatge adjudica a Aldaia vuit habitatges en règim de lloguer social
09/10/2016 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), ha adjudicat a Aldaia vuit habitatges en règim de lloguer social a famílies en risc d’exclusió social. Amb elles, ja són 16 els habitatges públics que el Consell ha cedit en aquest municipi des del juliol passat.

La directora general de EIGE, Helena Beunza, ha assistit a l’adjudicació dels habitatges acompanyada per l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, la directora de l’Àrea de Participació i Desenvolupament, Amelia López, i la treballadora social Mercedes Ibáñez.

Dels vuit habitatges adjudicats, tres famílies han rebut les claus del que serà la seua nova llar, mentre que a les altres cinc se’ls ha donat la carta d’adjudicació d’un habitatge, a la qual accediran de forma imminent.

Beunza ha destacat l’esforç que, des del Consell, s’està realitzant per a atallar el greu problema que pateixen molts ciutadans i que és no poder accedir a un habitatge digne. D’ací els treballs que s’estan executant en la reparació d’habitatges públics per a posar-les a la disposició de famílies a les quals els seria impossible accedir a un immoble en el mercat lliure de lloguer. Només en el municipi d’Aldaia, la Generalitat ha invertit 53.000 euros en actuacions de millora i reparacions del parc públic.

En aquest sentit, la directora general de EIGE ha assegurat que des del Consell es treballa intensament per a aconseguir la reducció de les desigualtats socials en l’àmbit de l’habitatge. De la mateixa manera, ha recordat el gran avanç que s’està realitzant en la integració social de les persones o col·lectius més desfavorits o en risc d’exclusió social. Precisament, un dels habitatges cedits a Aldaia s’ha lliurat a una família afectada per una execució hipotecària i una altra, a una víctima de violència de gènere.

Per a desenvolupar aquesta nova política d’habitatge, Beunza considera fonamental la col·laboració dels ajuntaments, els serveis socials dels quals són els encarregats d’elaborar els informes que valoren les circumstàncies socioeconòmiques i les necessitats de les famílies demandants d’habitatge.

A més, alguns consistoris també col·laboren en la reparació d’habitatges públics. En el cas d’Aldaia, dels tres habitatges de les quals s’ha fet lliurament de claus, dues han sigut rehabilitades per la conselleria i la tercera per l’ajuntament. Així mateix, actualment ambdues administracions treballen en la reparació d’altres dos habitatges i la Generalitat té pendent de valorar altres quatre pisos per a la seua pròxima reforma.

Durant la reunió també s’ha analitzat el Pla de Normalització previst en els grups de les 288 habitatges que EIGE gestiona a Aldaia. Per al mes de novembre s’han programat reunions informatives per a explicar als veïns les mesures del Consell per a flexibilitzar el pagament de les seues rendes. D’una banda, se’ls explicarà l’existència de bonificacions a les quals poden acollir-se segons la seua situació socioeconòmica. Aquestes bonificacions poden aconseguir fins al 90% del lloguer mensual, adequant el cost del lloguer a la capacitat adquisitiva de la unitat familiar.

D’altra banda, a través d’aquestes reunions, també s’intentarà solucionar els problemes de morositat d’alguns veïns. En aquests casos, la conselleria estudia la situació del deute de les famílies que viuen en el parc públic i que no puguen fer front a aquestes. En estos processos, se’ls proposa una acta de reconeixement de deute que els permeta pagar una quantitat que siga assumible pels ingressos familiars, sense haver de renunciar a les seues necessitats bàsiques vitals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria