caixa popular

La Conselleria de Sanitat amplia a 53,3 milions de euros les substitucions de vacances del personal sanitari

La temporada estival del 2017 augmentarà en un 4,3% en contractacions respecte al 2016

La Conselleria de Sanitat amplia a 53,3 milions de euros les substitucions de vacances del personal sanitari
12/06/2017 -

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà aquest estiu un total de 53,3 milions d’euros per a atendre les substitucions de vacances del personal sanitari i els professionals de reforç desplegats en les zones de major afluència turística, la qual cosa suposa un increment de 942.296 euros (un 1,8%) respecte a 2016 i de 4,4 milions (un 7,1%) més que el pressupostat en 2015.

Entre els programes de substitucions i reforç amb els quals la Conselleria de Sanitat planifica i adapta els seus recursos a les demandes assistencials particulars del període estival es contempla realitzar 7.608 contractes al llarg de la pròxima temporada estival enfront dels 7.293 de l’any passat, és a dir, un 4,3% més.

Així ho ha assenyalat avui la titular de Sanitat, Carmen Montó, en informar sobre el Pla Assistencial d’Estiu 2017 elaborat per aquest departament. “Amb el pla garantim la millor assistència en els mesos d’estiu tant en les zones urbanes amb les destinacions turístiques, on augmenta la pressió assistencial en el nostre sistema sanitari”, ha destacat.

Una de les principals novetats del programa d’enguany és el reforç assistencial en atenció primària en les ciutats d’Alacant i Elx gràcies a l’engegada de nous Punts d’Atenció Sanitària. En concret, són dos PAS a Alacant (PAS Cap Hortes i PAS Alacant Sud Florida-Babel) i un nou PAS a Elx (PAS Altabix).

Gràcies a ells, la ciutat d’Alacant passa de tenir un PAS a tenir tres, i Elx, d’un a dos. Aquests nous recursos permetran cobrir l’assistència urgent extrahospitalària d’ambdues ciutats en horari ordinari de 21 a 8 hores; a partir de les 15 hores els dissabtes fins a les 8 hores de l’endemà i 24 hores en diumenges i festius.

En els mesos de juliol i agost, els PAS d’Alacant i Elx (de 15.00 a 8.00 en dies ordinaris i les 24 hores els diumenges i festius) cobriran l’assistència urgent a les vesprades en modificar l’horari els centres de salut (que tindran horari de matins), amb el que s’unifica la prestació assistencial en les zones urbanes de tota la Comunitat Valenciana.

Pla de substitucions: 7.227 contractes; 49,7 milions i 61 llits actius més

El pla de substitucions de vacances del personal sanitari està dotat de 49.741.785 euros. D’acord amb les necessitats plantejades pels diferents departaments, es contempla un total de 7.227 contractacions, respecte a les 6.909 de l’any passat.

Per categories, el 33% d’aquests contractes corresponen a personal d’infermeria, 22,7% a personal auxiliar d’infermeria i un 10,3% a personal facultatiu.

En total, la cobertura de llits hospitalaris actius en el mes de juliol serà de 91,6%, a l’agost la cobertura serà del 85,9% i al setembre del 90%. “Aquestes dades permetran comptar amb un major nombre de llits operatius respecte a l’any passat”, ha comentat la consellera Carmen Montó. En concret, durant aquest estiu hi haurà 61 llits funcionals més que en el mateix període del 2016.

Programa de Reforços: 381 professionals més, 32 consultoris i 3,6 milions

Respecte al programa de Reforços d’estiu, estarà dotat amb 3.617.828 euros, un 2,2% més que el passat any. El programa contempla la contractació de 381 professionals. Per províncies, 98 professionals reforçaran l’atenció a Alacant, 127 a Castelló i 156 a València.

D’aquesta manera, les noves contractacions aniran destinades a reforçar tant els centres d’Atenció Primària ja existents com a la posada en funcionament de la xarxa de consultoris d’estiu habilitats per a atendre a la població desplaçada durant aquesta època de l’any.

D’una banda, hi haurà un reforç o increment de personal en 97 centres d’Atenció Primària (24 en la província de Castelló, 26 en la d’Alacant i 47 en la de València), per a augmentar l’oferta assistencial en localitats on l’afluència turística augmenta entre els mesos de juny i setembre.

I per una altra, també s’ha programat l’obertura de 32 consultoris auxiliars en localitats amb notable augment de la població estival: 17 d’ells en la província de Castelló, 8 a València i 7 a Alacant.

Consultoris

Els 17 consultoris que s’obrin en les comarques de Castelló són el d’Alcalà de Xivert Alcossebre Les Fonts; Peníscola Peñismar; Peníscola Sorolla; Benassal Font en Segures; Almassora La Torre; Benicàssim Atlanta; Benicàssim Azulmar; Benicàssim Vilamar; Orpesa La Petxina; Orpesa Marina d’Or; Oropesa Avinguda del Mar; Benicàssim Vila-real; Torreblanca Torrenostra; Borriana Grau; Moncofa; Nules; i Xilxes.

En la província de València s’obrin consultoris d’estiu per a atendre a la població desplaçada a Puçol Platja; El Puig Santa María; Bellreguard platja; Piles; Daimús platja; Miramar platja; Tavernes platja i Xeraco.

En el departament de la Ribera, l’empresa concessionària que gestiona l’atenció sanitària en la comarca ha traslladat la seua intenció de no obrir consultoris de reforç que va obrir l’any passat com Cullera Mareny de Sant Llorenç o Sueca Els Palmeretes. Davant aquesta situació, la conselleria de Sanitat ha reclamat a l’empresa concessionària que òbriga aquests centres i mantinga els mateixos nivells d’assistència de l’any passat.

En la província d’Alacant obriran els consultoris de Calp La Fossa; Els Marines; Xàbia Arenal; Alacant Urbanova; Santa Pola Casa del Mar; Santa Pola de l’Est; i Santa Pola Platja.

Ampliació d’horari en consultoris auxiliars i centres de salut

A més dels anteriors centres, també ampliaran el seu horari habitual els següents recursos assistencials: consultori auxiliar de Almardà; c. aux. de Canet; c. aux. de Platja d’Almenara; centre de salut de Gandia Grau; c. aux. Oliva Platja; c. aux. De Tavernes de Valldigna Platja; c. aux Illa de Tabarca; c. aux Els Arenals i c. aux. Elx la Marina.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios