25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana vacunarà a 250.000 persones la pròxima setmana

Janssen es destina a zones bàsiques de salut disperses i a persones entre 70 i 79 anys

La Comunitat Valenciana vacunarà a 250.000 persones la pròxima setmana
24/04/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrar en els pròxims set dies 249.743 dosis de les quatre vacunes que ja estan autoritzades en el mercat europeu.

Sanitat ha indicat que “mantindrà actius tots els espais i centres de vacunació el temps necessari per a administrar aquestes prop de 250.000 dosis”, a l’espera que s’incremente el nombre de vacunes rebudes i, en paraules de la consellera Ana Barceló, “puguem vacunar els set dies si és necessari i aconseguim així el ritme òptim que tots desitgem i per al qual ens hem preparat”, segons informa la Generalitat en un comunicat.

Barceló ha explicat que aquesta primera setmana “ha sigut la prova definitiva que ha demostrat que la Comunitat Valenciana està completament preparada per a rebre mig milió de vacunes setmanals i administrar-les sense contratemps”.

La consellera ha destacat la combinació de tres factors que fan això possible: “El comportament exemplar de la ciutadania, el compromís il·limitat dels professionals de la sanitat pública que són el vertader motor de la vacunació i l’ingent treball coordinat dels equips de les secretaries autonòmiques de Salut Pública i Eficiència i Tecnologia Sanitària”.DISTRIBUCIÓ PER TIPUS DE VACUNA I GRUPS OBJECTIUS

De la nova fórmula incorporada aquesta passada setmana, Janssen, la Generalitat Valenciana distribuirà 14.890 monodosis. Les zones rurals, remotes o amb gran dispersió de població serà el seu destí i les seues destinatàries, les persones d’entre 70 i 79 anys.

De Pfizer, la major quantitat es destinarà a segones dosis de grans dependents i persones majors de 70 anys, mentre que altres 60.000 s’inocularan, com a primera dosi, a persones majors de 70 anys. El total de dosi d’aquesta farmacèutica que s’utilitzaran és de 170.493. En aquest grup es vacunarà també a les persones usuàries d’habitatges tutelats.

De Moderna s’inocularan 9.120 dosis, de les quals, la major part, aniran destinades a primeres dosis de persones considerades d’alt risc.

AstraZeneca s’utilitzarà per a primeres dosis en persones de 60 a 65 anys (nascudes entre 1956 i 1961). Aproximadament 55.240 dosis repartides entre els grans centres de vacunació i les zones bàsiques de salut remotes o disperses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =