25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana s'acosta a la incidència de 25, el menor grau d'alerta en tota Espanya

Segons l’última actualització, la incidència acumulada continua estable en 29,84 casos per cada 100.000 habitants

La Comunitat Valenciana s'acosta a la incidència de 25, el menor grau d'alerta en tota Espanya
18/05/2021 -

Poques regions d’Espanya o fins i tot d’Europa estan aconseguint mantindre unes dades estables durant tant de temps respecte a l’evolució de la pandèmia. No obstant això, La Comunitat Valenciana porta des del 14 de març amb el risc de contagi per coronavirus en nivell baix. Segons les últimes dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat, s’han diagnosticat en els últims 14 dies 31 casos per cada 100.000 habitants en territori valencià.

Per a posar en valor aquests resultats, cal realitzar una comparació amb altres comunitats autònomes. En el conjunt de l’estat espanyol, la incidència acumulada se situa en els 162 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa suposa un 400% més que en l’autonomia valenciana. El País Basc és la regió que pitjors dades presenta (335 casos per cada 100 mil habitants), mentre que en risc extrem continua la Comunitat de Madrid (256 casos per cada cent mil habitants).

En risc alt se situen (de més a menys incidència acumulada) Aragó, Navarra, La Rioja, Catalunya, Andalusia, Castella-la Manxa i Cantàbria. Castella i Lleó, amb 147 casos per cada 100.000 habitants està en risc mitjà i la segueixen, amb incidències més baixes però en el mateix nivell de risc, Galícia, Canàries, Extremadura, Astúries i Múrcia. Finalment, en risc baix estan les Balears, amb 49 casos per cada 100.000 habitants, i la Comunitat Valenciana, amb 31. Després de les 17 comunitats autònomes, Ceuta, amb 27 casos per cada 100.000 habitants és l’única ciutat autònoma en nova normalitat.

Evolució de la pandèmia

A la fi de gener d’enguany, la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana marcava el sostre nacional amb 1.459,82 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (Espanya fregava els 900). Els seus hospitals sobrepassaven per molt el concepte de ‘col·lapse’: les UCI valencianes van registrar un màxim de 62,97% d’ocupació només per pacients covid, més de 20 punts per damunt de la mitjana nacional. Molt ha plogut des de llavors.

Després de registrar les pitjors dades de la pandèmia en la tercera ona (després del Nadal), l’autonomia valenciana s’ha rescabalat fins al punt de començar a estabilitzar les dades a mitjan febrer. Des de llavors, la regió ha estat rondant els 100-200 casos positius diaris, la qual cosa li ha permés passar de ser una de les més afectades a portar des de fa dos mesos amb les millors dades respecte a la pandèmia, al capdavant d’Europa. Mentre que, la mitjana espanyola registrava xifres molt superiors en comparació a les valencianes.

Si bé les últimes dades registrades corresponen a dies en què l’estat d’alarma ja ha decaigut, encara es noten les restrictives mesures que el Consell va anar relaxant a partir del mes de març. Des de tancaments perimetrals en capitals de més de 50.000 habitants els caps de setmana i amb l’hostaleria tancada s’ha passat, mitjançant una desescalada “prudent” -com sempre ha recalcat el president de la Generalitat, Ximo Puig-, a una espècie de ‘nova normalitat’ en la qual ja no hi ha tancament perimetral autonòmic i el toc de queda s’ha allargat des de mitjanit fins a les 6 hores del matí. Que la Comunitat Valenciana registre aquestes dades, per tant, no és fruit de la casualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − dos =