25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana i Aragó subscriuen un conveni de col·laboració sanitària en zones limítrofes que beneficiarà a 11.000 persones

La Comunitat Valenciana i Aragó subscriuen un conveni de col·laboració sanitària en zones limítrofes que beneficiarà a 11.000 persones
15/11/2016 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, i el conseller de Sanitat d’Aragó, Sebastián Celaya, han signat un conveni de col·laboració per a l’atenció sanitària de les zones limítrofes d’ambdues comunitats, de manera que els ciutadans puguen beneficiar-se de l’assistència sanitària integral als centres més propers i accessibles des del seu domicili, amb independència de la comunitat autònoma en la qual residisquen. El conveni beneficiarà a més d’11.000 ciutadans d’ambdues comunitats.

L’acord és aplicable a les zones geogràfiques limítrofes d’ambdues comunitats corresponents a les zones bàsiques de salut de Cantavieja, Mosqueruela, Mora de Rubielos, Sarrión i Valderrobres en el sector sanitari de Terol, amb 8.574 targetes sanitàries; i les zones bàsiques de salut d’Ademuz, Titaguas, Forcall i Morella, amb 2.460 targetes.

Carmen Montón ha recordat que el nou conveni marc de col·laboració en matèria sanitària “omplirà el buit legal que existia fins hui a l’hora de prestar assistència sanitària en zones limítrofes”.

Tots dos consellers han recordat que les dues comunitats autònomes van subscriure un conveni de col·laboració en matèria sanitària l’any 2006 que va estar vigent fins a novembre del 2011 i, a pesar que al maig del 2013 es va signar un protocol en matèria de turisme, sanitat i gestió del mitjà natural, mai va arribar a signar-se el corresponent conveni de col·laboració.

El conveni estableix que els ciutadans d’aquestes zones podran ser atesos en Atenció Primària per professionals sanitaris pertanyents als serveis de salut d’ambdues comunitats. D’igual manera, en Atenció Especialitzada, l’assistència es realitzarà als centres hospitalaris de referència més propers, independentment de la comunitat a la qual pertanyen i sempre amb l’acceptació del pacient. A més, el transport sanitari no urgent serà garantit preferentment per la comunitat d’origen del pacient però, en cas de dificultat, la prestació es garantirà indistintament, bé siga directament o a través de les empreses que proveïsquen el servei quan estiga externalitzat.

Així mateix, les receptes es dispensaran al centre sanitari on siga atés el pacient i, en el cas dels fàrmacs de dispensació hospitalària, el cost es facturarà a la comunitat d’origen del pacient o bé, preferentment, es compensarà per reposició.

El conveni també regula que, en el cas de les urgències i emergències sanitàries, es mobilitzen els recursos més adequats al tipus d’incident i disponibles a cada moment. Davant una situació d’emergència serà necessari contactar amb els telèfons d’atenció d’urgències i emergències d’ambdues autonomies: el 112 en el cas del Centre d’Emergències de la Comunitat Valenciana i el 112 o 061 en el cas del Centre de Coordinació d’Urgències Sanitàries d’Aragó.

Per vetllar pel compliment del conveni es crea una comissió de seguiment i control composta per sis membres, tres de cada comunitat, que ha de reunir-se una vegada a l’any.

A la signatura del conveni han assistit, a més de Montón i Celaya, el secretari autonòmic de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Narcís Vázquez, el sotssecretari de Sanitat, Ricardo Campos, el director general d’Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, la directora territorial de Sanitat a Castelló, Azucena Martí, la directora territorial de Sanitat a València, María Teresa Cardona, el director provincial del Departament de Sanitat de Terol, José Pablo Castellote, i el gerent del Sector Sanitari Teruel i Alcanyís, José Ignacio Escuín.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 5 =