25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana administrarà aquesta setmana 175.000 dosi a joves de 20 a 29 anys

D’aquestes dosi extra, 240.000 corresponen als vials addicionals de Moderna, i els 340.000 restants són les dosis suplementàries de Pfizer

La Comunitat Valenciana administrarà aquesta setmana 175.000 dosi a joves de 20 a 29 anys
01/08/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal té previst administrar aquesta setmana un total de 174.744 dosi de la vacuna al grup d’edat de 20 a 29 anys. Aquesta quantitat suposa més de la meitat de les 279.867 dosis totals programades.

Com a consellera, Ana Barceló recorda que la prioritat actual és “continuar accelerant” la campanya d’immunització, per la qual cosa aquest mes d’agost s’avançarà la vacunació dels més joves i “es tornaran a acurtar els terminis” gràcies a les 600.000 dosis addicionals que rebrà la Comunitat Valenciana i que se sumaran a les que ja estaven previstes.

D’aquestes dosi extra, 240.000 corresponen als vials addicionals de Moderna que el Govern enviarà en els pròxims dies com a compensació pel menor número de dosis rebudes fins al moment, avança la Generalitat en un comunicat.

Les 340.000 restants són les dosis suplementàries que arribaran a la Comunitat com a part de l’increment de vials de Pfizer a l’agost que va anunciar Pedro Sánchez el divendres passat en la Conferència de Presidents.

El gruix de vacunes d’aquesta setmana són del laboratori Pfizer, un total de 212.431 dosi. Es destinaran en la seua majoria (200.607) per a persones de les franges d’edat compreses entre els 49 i els 20 anys. També completaran la seua pauta d’immunització 9.241 persones que van rebre una primera dosi de AstraZeneca.

La resta de vials de Pfizer s’empraran per als qui no van poder vacunar-se en el seu moment per tindre una infecció activa o són nous ingressos en residències o noves incorporacions de professionals dels àmbits sanitari o sociosanitari.

Paral·lelament, aquestes vacunes es destinaran per a les segones dosis en el procés de repesca per a persones que estan pendents d’immunització, malgrat pertànyer als cohorts ja tancades, així com per als qui tenen condicions de salut considerades d’alt risc.

I s‘administraran 64.918 dosi de la vacuna de Moderna, majoritàriament a persones amb edats compreses entre 49 i 20 anys per a treballadors les empreses dels quals estan vacunant. La resta de vials s’inocularà a professionals que s’incorporen al sistema sanitari a l’estiu, estudiants Erasmus, persones amb condicions d’alt risc i repesques.

MÉS DE 2.000 DOSIS PENDENTS A MAJORS DE 60

Amb les 2.143 dosis de AstraZeneca programades aquesta setmana es continuarà vacunant a majors de 60 anys que tenen pendent la segona dosi. Finalment, de Janssen s’inocularan 375 monodosis a persones de cohorts tancades i a viatgers internacionals.

En tots els casos, la citació es realitza mitjançant trucada de telèfon i/o a través d’un missatge al mòbil on s’indica data, hora i lloc de la vacunació. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar en la web de la Conselleria.

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l’aplicació ‘GVA +Salut’, disponible tant per a iOS com Android i Huawei, o en la web. Es pot telefonar al 900 300 555 davant qualsevol dubte relacionat amb el procés de vacunació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =