caixa popular

La Comunitat Valenciana acull una campanya pilot de prevenció de riscos centrada en els repartidors de menjar a domicili

La Comunitat Valenciana acull una campanya pilot de prevenció de riscos centrada en els repartidors de menjar a domicili
25/10/2017 -

La Comunitat Valenciana acull enguany una campanya pilot de prevenció de riscos laborals centrada en els repartidors de menjar a domicili. La campanya, sota el lema ‘Fes-te visible’, ha sigut dissenyada per l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT) amb la col·laboració de l´Invassat he incideix que els repartidors de menjar a domicili eviten els angles morts.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat, durant la presentació de la campanya, que l’objectiu fonamental és “reduir el nombre d’accidents laborals en aquest sector”. Nomdedéu ha fet referència a les xifres que confirmarien la importància d’aquesta acció.

Així, ha detallat que, dels 529.248 accidents laborals que es van produir en l’Espanya en 2015, més de 58.000 van ser de trànsit. Açò implica, segons ha informat, que els accidents de trànsit suposen el 11% de tots els accidents laborals que es produeixen.

“Aquests treballadors -ha afegit el responsable d’Ocupació- són un focus de preocupació per a nosaltres ja que concentren un gran nombre d’accidents de treball”. Nomdedéu ha assenyalat que, malgrat que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menor incidència d’accidents laborals, el Consell no va a deixar d’invertir en seguretat laboral “mentre hi haja un sol accident laboral”.

Per la seua banda, la directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha posat l’accent que la sinistralitat en el sector de les motos ha augmentat un 36% en l’últim any. Segons Moreno, els negocis que tenen relació amb el menjar estan en auge i l’enorme desenvolupament d’Internet ha contribuït al seu creixement exponencial.

La campanya va a incideix a incrementar la visibilitat dels motoristes repartidors. Així, a més de xarrades on se’ls expliquen quins són els angles morts als quals s’exposen, es repartiran adhesius retro-reflectors per a col·locar en els cascos.

Així, segons han explicat els tècnics del INSHT, els motoristes en moltes ocasions es converteixen en “invisibles” després de les caixes de repartiment que han augmentat de grandària en els últims anys. D’aquesta manera, col·locar reflectores en els cascos els fa més visibles per a la resta de vehicles.

Segons les estadístiques del Ministeri d’Ocupació, un total d’1.565 motoristes van tindre un accident de tràfics en el sector de “serveis de menjars i begudes” realitzant els seus reparts, 83 motoristes van ser hospitalitzats i un va morir. És de destacar que el 61% dels ferits tenia menys de 26 anys.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − deu =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris