25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana acollirà a 13 dels 200 menors de Ceuta que es repartiran entre les diferents autonomies

La Comunitat Valenciana acollirà a 13 dels 200 menors de Ceuta que es repartiran entre les diferents autonomies
20/05/2021 -

La Comunitat Valenciana acollirà a 13 menors arribats a Ceuta en els últims dies dels 200 xiquets que el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 planteja que han de repartir-se entre les comunitats autònomes, segons la proposta d’aquest departament de l’Executiu central.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta Mónica Oltra ha recalcat aquest dijous en les Corts l’oferta del Consell per a atendre la demanda d'”ajuda” del Govern de Ceuta per a “acollir a xiquets que en aquests moments estan en el sistema de protecció i que acaben d’arribar” amb l’objectiu que se’ls puga fer un seguiment de la seua història i comprovar si tenen família per a retornar-los a ella. “Això és el que fa un país decent”, ha recalcat en diverses ocasions.

En aquesta línia, ha subratllat que “sempre que un govern autonòmic, amb independència de qui governe” demane ajuda “la tindrà”. “Només es fa un Estat decent des de la base de col·laboració institucional, és el que fem i continuarem fent per una qüestió humanitària i de col·laboració institucional amb el Govern espanyol”, ha compromés.

Oltra, que va participar en el Consell Interterritorial convocat de manera urgent pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, ja va remarcar ahir que la Comunitat Valenciana està disposada a col·laborar en l’atenció i acolliment dels xiquets en situació de desemparament. “Sense saber encara el número, sí. El que faça falta”, s’ha compromés la vicepresidenta.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la sessió de control d’aquest dijous ha reivindicat “la solidaritat” del poble valencià amb els xiquets de Ceuta i ha recriminat a Vox, que ha criticat “l’efecte cridada”: “No tenen sentiments”. “És una absoluta indignitat”, ha lamentat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 5 =